• Načítám...
>

Základní školy v Praze 13 se opět otevřely žákům

  • 27. května 2020,
  • 16:30,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

S návratem žáků do školních lavic museli musely ředitelé nastavit bezpečnostní a hygienická opatření. Ta se však neobešla bez podpory vedení městských částí. Například Praha 13 poskytla vzdělávacím zařízením nejen hygienické prostředky, ale i zařízení.

Reklama

Od 11. května mohou žáci 9. tříd opět chodit do školy. Stejnou možnost mají od 25. května i žáci prvního stupně. Docházka však není povinná. Rodiče se mohou rozhodnout, zda jejich děti budou chodit do školy nebo raději využijí distanční výuku. Podle většiny ředitelů těchto vzdělávacích zařízení na Praze 13, se do lavic zatím vrátila polovina z nich.


"Je to třetina dětí. Máme na 1. stupni 360 dětí a 120 z nich využilo možnosti vrátit se zpátky do školy," prozradil ředitel ZŠ Trávničkova, František Hanzal.  

"Ze 46 žáků devátých tříd, které máme, přišlo 30. My máme celkem 470 žáků 1. stupně a z nich přišlo 224," doplnil ředitel ZŠ Mezi Školami, Petr Vodsloň.

Vzhledem k vládním nařízením musí školy dodržovat přísná hygienická a bezpečnostní opatření.

"Máme aktivní dva vchody. Protože máme dvě budovy. Nastupují nám vždycky dvě skupiny na jednou, protože máme vchod rozdělený provazem a dětí nastupují s časovým rozestupem," uvedl ředitelé škol ředitel ZŠ Mezi Školami, Petr Vodsloň.

"Děti sedí odděleně a jsou tak dodrženy rozestupy. To samé platí i při stravování ve školní jídelně," dodal  ředitel ZŠ Trávničkova, František Hanzal.  

Základní školy v Praze 13 taktéž obdržely dezinfekční prostředky a mobilní mlhovací stroje, které jim zakoupila radnice této městské části. 

"Dezinfekční stroje dostaly všechny základní školy a mateřské školy a zároveň i Dům dětí a mládeže. V balíčcích jsme nakoupili i chemii, protože je potřeba pro rozprašování," uvedl starosta MČ Praha 13, David Vodrážka.

Zajištění mobilních mlhovacích strojů v hodnotě 1 milionu a sto tisíc korun nebylo jednoduché, jelikož se vyrábějí v severní Itálii, tedy v oblasti, která je nejvíce paralyzovaná koronavirovou pandémií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu