• Načítám...
>

V Ořechu si můžete pohladit včely

  • 19. června 2020,
  • 15:03,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Vše co jste chtěli vědět o včelách se dozvíte v Ořechu. Najdete tu nově postavený včelín. Starý včelín, totiž před rokem vyhořel a na ten nový přispěla mimo jiných i městská část Praha 13.

Reklama

Na kraji Prahy leží obec Ořech, kde si může prohlédnout Včelín zblízka.

"Lidi tady můžou vidět živý včely, mohou si je za dobrých podmínek i pohladit. Můžou ochutnat med, medovinu a včelí produkty vůbec. Celkově se snažíme, aby se lidé dozvěděli o včelách víc a získali k nim lepší přístup. Aby zjistili, že bez včel by tady ani nemohli být," říká včelař, Vladimír Glaser.

Jenže v minulém roce včelín vyhořel. To vyvolalo velkou vlnu solidarity a pomohla i Praha 13.

"Protože včelín v minulých letech vyhořel, tak jsme dali příspěvek, aby byl znovu obnoven," popisuje starosta MČ Praha 13, David Vodrážka.

No a právě do tohoto včelína jezdi řada dětí z Prahy 13, aby se něco nového o životě včel dozvěděli.

"A opravdu se nám to ve školách a mateřských školách osvědčilo, že je možné, aby děti viděli, jak včela žije. To je velmi důležité," dodává starosta.

Díky novému včelínu, tak mohou návštěvníci včelám nahlídnout až do kuchyně.

"Jsme ve včelíně, který je udělaný tak, aby jsem mohlo přijít 20 lidí, 30 lidí. A mohli se dívat bez obav ze žihadla, přes skleněnou stěnu na včelaře, jak včelaří." uzavírá, Vladimír Glaser

Na včely se můžete přijít podívat i k radnici Prahy 13, 11. září se tady totiž uskuteční pražské medobraní. Nebude tu chybět medový trh, ukázky včel a včelaření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu