• Načítám...
>

V Třebonicích se konaly jubilejní 20. letní hry

  • 30. srpna 2020,
  • 17:53,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

V Třebonicích, které spadají pod Městskou část Prahu 13, mají na konci léta už 20 let o zábavu postaráno. Místní dobrovolní hasiči tam společně s Městskou částí a kulturním domem Mlejn pořádají tradiční Třebonické letní hry. Letos se soutěže zúčastnilo deset tříčlenných družstev, které musely zvládnout celou řadu nejrůznějších disciplín. A přestože na vítěze čekala odměna a o zdravé soupeření mezi jednotlivými týmy nebyla nouze, tak šlo hlavně o zábavu. A také o to, kdo zůstane nejdéle v suchu. Podívejte se ostatně sami!

Reklama

V Třebonicích se už podvacáté konaly Třebonické letní hry, kde mezi sebou soutěžila družstva místních dobrovolných hasičů. 

"Máme tady přechod přes lávku, záchranu utonulého, pak je tady takový biatlon a je tady štafeta v pití piva nebo limonády," řekl Filip Jordák, velitel jednotky SDH Třebonice. 

Pokud někde platí otřepané „není důležité zvítězit, ale zúčastnit se“, tak by to byly právě Třebonické letní hry, protože tady šlo hlavně o jednu velkou legraci a aby se všichni dobře bavili.

"Z toho důvodu je jízda na kanoi, kde se třetina posádek cvakne, tu lávku přeběhne tak 20 %. Zkrátka je to postavené tak, aby se lidé bavili," řekl Jaroslav Matýsek, vedoucí odboru hospodářské správy MČ Praha 13. 

A jak jsme se mohli sami přesvědčit, tak se dobře bavili i samotní účastníci akce. 

anketa

Ani letos se Třebonické letní hry neobešly bez podpory Městské části Praha 13, která pomohla zajistit stany, pódium a také ceny pro vítěze. Za Městskou část se akce zúčastnil Jaroslav Matýsek, který se řadí mezi největší matadory.

"Kromě tří ročníků jsem se zúčastnil vždy. Jednak jsem to tady před 20 lety zakládal a protože jsem asi šestkrát po sobě zvítězil, tak jsem dostal zákaz a až když jsem zestárl, tak mi zase povolili soutěžit," řekl Jaroslav Matýsek. 

V Třebonicích zase jednou ukázali, že se tam bavit umí a bylo vidět, že Třebonické letní hry mají své kouzlo i po dvaceti letech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu