• Načítám...
>

Distanční výuka v Praze 13 probíhá bez problémů

  • 20. října 2020,
  • 15:57,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

I když ve školách chybí žáci, pořád to tam žije. Učitelé totiž často učí distančně přímo ve třídách. V Praze 13 se poučili z jarních měsíců a pořídili i novou výpočetní techniku. Ta slouží třeba i žákům ze sociálně slabých rodin.

Reklama

I když jsou školy momentálně zavřené, stále to v nich žije. Mnoho učitelů učí přímo ve třídách. Třeba jako v Praze 13. Vedení městské části se poučilo z jarních zkušeností a distanční výuka tu probíhá bez větších problémů.

"Podle požadavků ředitelů škol jsme nakoupili 50 notebooků, které byly postupně rozděleny těm, kteří jsou potřební. Ne každý má doma computer, takže jsou i rodiny, které tato zařízení nemají," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Distanční výuka podle slov místostarostky Marcely Plesníkové probíhá na každé škole jinak.

"Opravdu záleží na každé škole a můžu říci i na každém vyučujícím, jak formu distanční výuky pojme," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

To potvrzuje i ředitelka Fakultní základní školy profesora Otokara Chlupa.

"Prvňáci a druháci se spíše chtějí vidět, mají tam hodně interaktivních prvků, takže běhají po bytě, shánějí věci a podobně, aby se trošku proběhli. Na tom druhém stupni je to zase naopak spíše o tom, že ten učitel jim něco vyloží, nějakým způsobem jim něco přiblíží, potom o tom diskutují a pracují samostatně na nějakých úlohách," řekla Zuzana Majstrová, ředitelka FZŠ prof. Otokara Chlupa. 

Zatímco základní školy fungují distančně, výuka v mateřských školách Prahy 13 probíhá ve většině školek standartním způsobem.

"Zatím se tzv. držíme a tady bych chtěla strašně moc poděkovat právě paním učitelkám i ostatnímu personálu mateřských školek, že se i zastupují. Když nám někdo vypadne, někdo z kuchyně, tak nám zastupují i paní učitelky, samozřejmě za dodržování nějakých hygienických opatření," řekla Marcela Plesníková. 

Školy a školky jsou také vybaveny zásobou dezinfekčních prostředků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu