• Načítám...
>

Zpravodaj STOP Prahy 13 oslaví 30 let existence

  • 22. prosince 2020,
  • 9:33,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Zpravodaj Městské části Praha 13 STOP v dubnu příštího roku oslaví už 30 let své existence. Za tu dobu se hodně proměnil. Už není černobílý, ale barevný a ke čtenářům se dostává jak v klasické tištěné podobě, tak online prostřednictvím webu nebo mobilní aplikace. Kulaté výročí se musí pořádně oslavit. Kvůli koronaviru ale městská část přichystala pro občany zajímavou soutěž. Jaká bude? Tak o tom se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Zpravodaj STOP vychází na Městské části Praha 13 už 30 let a za tu dobu se hodně proměnil.

"Když před 30 lety časopis STOP začínal, tak byl černobílý, byl dělaný přímo na radnici a byl to takový začátek, kdy vůbec nebylo obvyklé, že by MČ měly své časopisy," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Od roku 2001 je už zpravodaj barevný, vychází v počtu 30 tisíc výtisků a lidé si ho mohou přečíst i online na webu nebo přes mobilní aplikaci. V dubnu bude zpravodaji už 30 let a takové výročí je třeba pořádně oslavit. Kvůli koronaviru budou oslavy tentokrát sice bez lidí, ale zato o lidech.

"Vyhlásíme fotografickou soutěž pro všechny obyvatele ze 13. MČ, kdy budou moci posílat fotografie na téma, jaké fotky a jaká místa jsou pro ně v Praze 13 kultovní nebo důležité," řekl David Vodrážka. 

Tvořivosti se meze nekladou. Do soutěže se mohou přihlásit zájemci ve třech věkových kategoriích, podmínkou ale je, že to nesmí být profesionálové. Na ty nejlepší, které vybere odborná porota, pak čekají zajímavé ceny. Městská část si od příspěvků slibuje hlavně to, že Prahu 13 uvidí mnoha různými pohledy.

"Nebereme to tak, že by to měly být fotografie, co se vám na Praze 13 nelíbí, ale spíše, jaká místa jsou pro vás důležitá a každá fotka by měla mít nějaký příběh," řekl David Vodrážka. 

Bližší informace o soutěži najdete na stránkách Prahy 13 začátkem ledna. Uzávěrka soutěže je 10. května a na předání cen se mohou výherci těšit u příležitosti výstavy k 30. výročí STOPU 31. května 2021. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu