• Načítám...
>

Praha 13 chce zelené místo s využitím pro všechny

  • 22. prosince 2020,
  • 9:33,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Rok 2020 byl kvůli koronavirové pandemii náročný snad úplně pro všechny. Praze 13 se přesto s těžkou situací podařilo statečně vyrovnat a i přes řadu komplikací se jí podařilo zrealizovat řadu projektů a spoustu dalších má pro rok 2021 v plánu. Na jaké projekty se obyvatelé Prahy 13 mohou těšit a jaké jsou plány městské části do budoucna? O tom se v reportáži rozpovídal starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Reklama

I přes složitou situaci spojenou s koronavirovou pandemií se Městské části Praha 13 podařilo zrealizovat hned několik projektů. Jako klíčová se v této době ukázala investice do venkovních objektů, jako jsou hřiště nebo posilovny, které se staly součástí vnitrobloků.

"Kde uvnitř těch jednotlivých bytových domů jsou přirozená centra, která jsou ozeleněna a jsou tam hřiště, ale vždy je potřeba je nějakým způsobem revitalizovat a rekonstruovat," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Dokončen byl například vnitroblok v Blattného a Fingerově ulici a pěkné hřiště se právě dokončuje i v ulici K Brance ve Starých Stodůlkách. Zejména mladí se pak mohou těšit na obnovený skatepark. 

"Protože to je zase takový fenomén, který je pro mládež důležitý a zároveň je vždy nejvíce poničený, protože dostává největší rány. Ten projekt máme připravený, to bychom chtěli dělat v příštím roce," řekl David Vodrážka. 

Velké plány má městská část také s Centrálním parkem, který už nyní zdobí řada hřišť, retenčních nádrží a míst pro odpočinek.

"Aby Praha 13 stále patřila mezi ty nejzelenější MČ a jelikož zároveň vzniká Západní město na stanici metra Stodůlky, tak aby se podařilo Centrální park Prahy 13, který je ten stávající, propojit až nahoru," řekl David Vodrážka.

Snahou Prahy 13 tak je zajistit občanům kvalitní veřejné prostory, které budou sloužit jako příjemné místo pro odpočinek i aktivní trávení volného času všech věkových skupin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu