• Načítám...
>

Osmý Bull Sraz pokořil hned několik rekordů

  • 22. srpna 2021,
  • 16:23,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Češi jsou národ pejskařů. Pes je jednoznačně nejoblíbenějším zvířetem v Česku, čemuž odpovídá i počet registrovaných psů, kterých je zhruba 2,5 miliónu. A proto se pořádají nejrůznější srazy. Jedním z nich je i Bull Sraz, tedy setkání páníčků a jejich pejsků plemene bull. Smyslem akce je zbavit toto plemeno nelichotivé nálepky agresivních psů, kam určitě nepatří. Naopak jsou věrnými kamarády, kteří navíc milují děti. A taky velmi rádi soutěží a překonávají rekordy, o čemž vás přesvědčíme v naší reportáži!

Reklama

Každá živá bytost si zaslouží lásku. Tím spíš, když se jedná o psy, kteří by se pro nás lidi rozkrájeli a o jejich věrnosti vznikl nejeden film. I proto se pravidelně koná Bull Sraz, kde se scházejí milovníci bull plemene. 

"Letos jsme se hodně zaměřili na téma výcviku, protože přeci jen po tom roce, kdy byli zavřené cvičáky, tak je spousta psů doslova nevycválaných. Lidi s nimi sami samozřejmě neumí pracovat. Logicky. Neměli kam jít, neměli se s kým poradit," konstatovala Kateřina Kašparová, pořadatelka Bull Srazu.

Bulíci, hlavně ti větší, se bohužel stále musí potýkat s nálepkou agresivních psů. 

"Vždy bude záležet na tom, jak se k té výchově postavíme. A když se s tím psem od začátku bude správně pracovat, tak si nemyslím, že by měl být nějaký větší problém. Alespoň jsem se s tím nesetkala. Pokud opravdu přistupuji k tomu psovi tak, jak mám, tak určitě je to pes pohodář, tak jako každý jiný," upozornila Alice Pekařová, trenérka psů.

A protože nás zajímalo, co na bulíky říkají jejich páníčkové, zeptali jsme se jich, proč si pořídili právě je.

Anketa

Na bulíky čekala v rámci programu řada výzev. Jednou z těch největších byla soutěž: Neber vuřta, ve které mohli zvítězit jen ti, které kousíček lahodného masa nechává úplně v klidu. Alespoň na chvíli.

"Na to se všichni těší. To spočívá v tom, že vnucuji pejsům lákavou mňamku a on si to nesmí vzít. A to na základě pouze slovního pokynu nebo zákazu od svého majitele," popsala Kateřina Kašparová, pořadatelka Bull Srazu.

Aby pro vás bulík byl tím správným parťákem, potřebuje správný výcvik. Zkušenější páníček zvládne bulíka zkrotit sám. Přesto je profi trenér vhodnější. A co všechno by měl bulík umět?

"Určitě základní poslušnost. Přivolání, to prostě musí umět každý pes, aby celý život nebyl přivázán na vodítku. Měl by vnímat svého majitele. To určitě. Sedni, lehni, takový ten prostě úplně klasický základ," konkretizovala Hana Bōhme, kynoložka.

Jako každý rok se na Bull Srazu snažili o překonání rekordů. I letos se jich několik podařilo zlomit. Například ten v počtu adoptovaných psů nebo v počtu dvojníků na jednom místě. Rekord v počtu bulíků sice nepadl, přesto na akci dorazilo zase o něco více páníčků a pejsků než loni, a to je určitě dobře. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu