• Načítám...
>

Centrální park v Praze 13 ovládl Psí den

  • 5. září 2021,
  • 10:17,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Praha 13 uspořádala den, věnovaný nejlepšímu příteli člověka. Akce Psí den láká každoročně velké množství návštěvníků, kterým nabízí bohatý program.

Reklama

Centrální park městské části Praha 13 již popáté hostil Psí den. Akce se každoročně těší velkému zájmu pejskařů. No a samozřejmě také jejich čtyřnohých mazlíčků.

"Řekli jsme si, že by bylo ideální takovouto akci tady, v nějakém termínu udělat, protože Centrální park se proto nabízí. A zároveň v Praze 13 je opravdu několik tisíc pejskařů a několik tisíc registrovaných psů," vysvětlil David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Akce slouží každoročně také k vzdělávacím účelům. Snaží se veřejnost informovat o důležitých tématech, týkajících se péče o psa. V rámci Psího dne měli návštěvníci možnost vybrat si i z bohaté nabídky produktů ke koupi, od pamlsků přes hračky, až po psí potřeby. 

ANKETA

Městská část připravila taktéž zábavný program. Kromě psího dostihu, nebo soutěže ve skoku do výšky, se mohli mazlíčci zúčastnit, mimo jiné, také závodu v pojídání pamlsků. Akce ale nabízela i možnost pomoci psům bez domova. U konkrétních stánků se veřejnost mohla zapojit do charitativní tomboly. 

"Za každou utracenou stokorunu dostanou lísteček do tomboly. Takže tím vlastně se dostanou do slosování o dvacet cen. A máme tady taky pejsky k adopci, takže si tady třeba i někdo, nějakého může vybrat, a poté adoptovat," upozornila Karolína Hájková, organizátorka akce Psí den.

Na místě bylo vybudováno i sběrné místo pro útulky. Tam mohli návštěvníci nosit dary v podobě krmiv, vodítek nebo například dezinfekčních prostředků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu