• Načítám...
>

Radnice Prahy 13 rozvezla vánoční stromky do školek

  • 10. prosince 2021,
  • 12:57,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

I letos se uskutečnilo již tradiční předání vánočních stromečků do všech 23 mateřských školek Prahy 13. Živé smrčky se stanou trvalou součástí školních zahrad a děti si je zkrášlí vlastnoručně vyrobenými ozdobami. Radnice také poděkovala všem zaměstnancům mateřských školek za obětavou práci.

Reklama

Radnice Prahy 13 i letos obdarovala své mateřské školky krásnými vánočními stromky. Jednalo se o přibližně metrové živé smrčky, které budou zdobit zahrady všech 23 mateřských školek v městské části. 

"Letos, tak jako loni, předáváme všem mateřským školkám vánoční stromek, děti si mohou ty stromky ozdobit, zároveň zasadit ve své školní zahradě nebo na místě, které je k tomu určeno a potom se chodit koukat, třeba až jim bude 20 nebo 30, 50, jak ten stromek prospívá," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Vedení radnice také poděkovalo všem zaměstnancům mateřských školek za obětavou práci.

"Já si myslím, že tento rok byl velice náročný, jako ten předminulý a můžu říci, že naše mateřské i základní školy se k této situaci postavily čelem a pokud to bylo možné, tak jsme pořád zachovávali provoz jak v základních, tak v mateřských školách. Musím říci, že samozřejmě z radnice šla nějaká pomoc, ale to gros stojí právě na těch paních učitelkách, kuchařkách a uklízečkách," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

V předešlých letech byly smrčky předávány a nazdobeny na Slunečním náměstí, kde byl také následně zvolen nejkrásnější vánoční stromek. Kvůli pandemii jsou však aktuálně stromky zdobeny přímo ve školkách. Ten nejkrásnější se potom vybere ze zaslaných fotografií. 

"Většinou se zúčastňují nejstarší děti, které stromeček zdobí. Dříve jsme chodili zdobit na Sluneční náměstí a teď zdobíme ve školce a fotíme to," řekla Pavla Benešová, ředitelka MŠ Čtyřlístek.

"Děti se na to strašně těší, protože děti rády vyrábí, takže spíše se těší na to, co nového to bude, protože se snažíme, aby pokaždé ten stromeček byl ozdobený něčím jiným, aby ty ozdobičky byly něčím zase zajímavější a také necháváme vymýšlet dost často děti," řekla Andrea Kudličková, zástupkyně ředitelky MŠ Čtyřlístek

Vánoční stromky tak každoročně přináší do školek v Praze 13 radost a krásnou vánoční atmosféru. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu