• Načítám...
>

Praha 13 ocenila učitele

  • 29. března 2022,
  • 14:12,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

V rámci Dne učitelů ocenili zástupci radnice Prahy 13 více než 30 učitelů. Ty nominovali ředitelé základních a mateřských škol, které městská část zřizuje.

Reklama

28. březen je Dnem učitelů. Praha 13 se k oslavě tohoto dne přidala a její zástupci ocenili vybrané učitele z mateřských a základních škol.

"Jde o několik desítek let starou tradici, která měla absenci minulé dva roky, protože celá doba byla poznamenaná nemocí covid-19, takže jsme teď strašně rádi, že jsme se mohli s našimi oceněnými setkat face to face a poděkovat jim za jejich víceletou práci pro naše děti na městské části Praha 13," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Vzkázal bych jim hlavně velké poděkování, protože tu práci, kterou vykonávají, tak ta je opravdu velmi záslužná. Ukázalo se to teď v krizích, které tady skoro každý rok máme, to znamená dva roky covidu, distanční výuka, kdy víceméně ze dne na den museli přejít na výuku přes počítače a podobně. Tuhle výzvu zvládli perfektně a se ctí a teď tady máme další záležitost a to je Ukrajina. Už teď máme 700 ukrajinských dětí, které spádově přijdou do našich škol a tohle vše musíme zvládnout. Takže opravdu znovu velké poděkování," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Ze slavnostního předání si ocenění odnesly více než dvě desítky učitelů a učitelek, kteří byli nominováni přímo samotnými školskými zařízeními.

"Je to skutečně ocenění těch nejkvalitnějších pedagogů. Vybíraly to jednotlivé školy, čili my jako radnice jsme do toho žádným způsobem nevstupovali, nemáme mandát k tomu, abychom oceňovali, kdo jak učí, bylo to skutečně na rozhodnutí jednotlivých škol a za to jsem velmi rád a věřím, že si to zaslouží," řekl David Vodrážka. 

Ocenění učitelé si ze slavnostního okamžiku odnesli plaketu s podobiznou J. A. Komenského, pamětní diplom a finanční odměnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu