• Načítám...
>

Bezpečná třináctka se konala na Slunečním náměstí

  • 28. dubna 2022,
  • 23:13,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

Bezpečná třináctka aneb bezpečnost zajištěna. Tak se jmenuje akce, kterou letos už podevatenácté pořádala Praha 13. Všechny složky záchranného systému byly na místě a byl k dispozici jak malým, tak i velkým návštěvníkům, kteří si mohli ledacos vyzkoušet. Perličkou celé akce byl přílet policejního vrtulníku.

Reklama

Na Slunečním náměstí se konala pravidelná jarní akce Bezpečná třináctka aneb bezpečnost zajištěna a to pod záštitou starosty třinácté městské části Davida Vodrážky. Ten zavzpomínal na vůbec první ročník. 

"Vzniklo to v době, kdy jsme vstupovali do NATO a dělali jsme takovou oslavu při vstupu do Severoatlantické aliance a potom jsme to chtěli spojit s tím, jakým způsobem nejen funguje aliance, ale vůbec bezpečnostní složky a z toho vznikla tato pravidelná akce, kterou děláme," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Na travnaté ploše před radnicí mohli i letos vidět návštěvníci ukázky techniky všech složek integrovaného záchranného systému včetně vozidel hasičského záchranného sboru, sboru dobrovolných hasičů, Policie České republiky, městské a vojenské policie, záchranných služeb, Armády ČR a úřadu pro jadernou bezpečnost. Během odpoledne dokonce přistál i policejní vrtulník. 

"Kromě těch klasických věcí, jako je třeba za mnou sanitka Golem, je tady třeba novinka, že bude probíhat přednáška o dezinformacích. To je zrovna věc, která je aktuální v dnešní době. Pak je tady za mnou také technika z letiště, kdyby došlo k něčemu na ploše, tak jakým způsobem se hasí letadlo a podobně," řekl David Vodrážka. 

Akce přilákala velké i malé návštěvníky, kteří si mohli na chvíli posedět v policejním autě, potěžkat brokovnici, obléci se do neprůstřelné vesty nebo vylézt na střechu hasičského vozu. A někteří se netajili tím, že některé profese by rádi v budoucnu i vykonávali.

anketa

Tradiční akci tady na Slunečním náměstí pořádala Praha 13 ve spolupráci se Zemskou nevládní organizací České republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu