• Načítám...
>

Na třináctce se opět pálily čarodějnice

  • 1. května 2022,
  • 19:53,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Po dvouleté pauze způsobené koronavirovou pandemií se do Prahy 13 opět vrátilo oblíbené pálení čarodějnic. Návštěvníci se tak po delší odmlce mohli těšit na přehlídku nejrůznějších čarodějnických masek a kostýmu, opéct si špekáčky nebo si poslechnout příjemnou hudbu. Pro děti byl pak připraven bohatý doprovodný program plný soutěží a her. Vrcholem pak samozřejmě bylo zapálení čarodějnické vatry.

Reklama

Dva roky museli obyvatelé Prahy 13 čekat na čarodějnický oheň. Pandemická situace pořádání podobných akcí neumožňovala. Letos se ale  program vrátil a o to hladovější obyvatelé třináctky byli. 

"Ta účast je obrovská. Řekl bych, že největší za tu dobu, co tady čarodějnice na tomto místě děláme, což je určitě minimálně popatnácté. Věřím, že je to i oslava toho, že už snad máme covid za sebou, že se tady lidé mohou konečně trošku uvolnit, odvázat, dát si něco dobrého k jídlu, k pití," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

K odvázání měli dostatek příležitostí. Kromě nejrůznějších atrakcí pro ně městská část připravila bohatý doprovodný program.

"Byli tady Ready Kirken, Bořek Slezáček, zároveň tady probíhají soutěže o nejkrásnější malou čarodějnici, potom předškolní čarodějnice, potom ty školní čarodějnice, soutěž o nejkrásnější čarodějnický nos a nejkrásnější koště," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"My to hlavně stavíme na tom, že se tady sejdou lidé. Přeci jen je to sídliště, kde se ti lidé znají a potkávají, když už ne na takových akcích, tak běžně v obchodě a znají se," řekl David Zelený, místostarosta MČ Praha 13.

Zkrátka v kombinaci s krásným počasím ideální podmínky pro to, aby se lidé dobře bavili.

anketa

Jaké by to ale byly čarodějnice bez pořádného čarodějnického ohně. Ten začal v Centrálním parku Prahy 13 hořet za přítomnosti hasičů přesně v 18 hodin a rozhodně bylo na co koukat. A na třináctce se už teď těší, až se zase příští rok 30. dubna opět sejdou a pořádně si to užijí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu