• Načítám...
>

Na Lužinách otevřeli opravené dětské hřiště

  • 16. května 2022,
  • 16:06,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

V Praze 13 se podařilo opravit další dětské hřiště. Nově si mohou děti přijít hrát na zrekonstruovaný prostor mezi domy u ulice Amforová na Lužinách. Hřiště nabízí nové herní prvky, které zatím jinde v městské části nejsou. Oprava hřiště přišla na bezmála dva miliony korun.

Reklama

Na dětském hřišti u ulice Amforová v pražských Lužinách už si zase mohou hrát děti. Slavnostně tam totiž otevřeli zrekonstruovaný prostor, který nabídne zcela nové prolézačky a další herní prvky.

"Ty prvky stárnou, také se vyvíjejí nové prvky, takže vždy podle plánů rekonstrukcí a oprav, které máme na všechna hřiště v Praze 13, tak dodržujeme takovou obnovu. Myslím si, že se tady povedlo zařadit úplně nový prvek, takové kyvadlo, které tady ještě nikde na Praze 13 nemáme a průběžně rekonstruujeme a opravujeme všechna hřiště a myslím si, že i v tomto rondelu si to obyvatelé zaslouží a zejména děti to určitě využijí," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Městská část Praha 13 nechala mezi domy umístit dynamickou lezeckou sestavu, protahovací a balancovací prvky a obnovila také místní pískoviště. Hřiště bude sloužit nejen dětem z okolních domů, ale i z nedalekých mateřinek. Jestli jsou hřiště v pořádku pak městská část pravidelně kontroluje.

"Máme správcovskou firmu, která se nám jednak stará o tato hřiště, která máme ve svém majetku, plus tedy o okolní zeleň, takže můžeme říct, že každý den jsou tato hřiště nějakým způsobem monitorována. Pokud jsou zjištěny nějaké nedostatky nebo je potřeba nějaký herní prvek opravit, tak ihned to máme ten den hlášeno," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Lidé také mohou případné závady hlásit na stránkách městské části Praha 13 v sekci hlášení poruch. Opravy se pak ještě urychlí. Nově zrekonstruované hřiště u Amforové stálo městskou část necelé dva miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu