• Načítám...
>

FZŠ Mezi Školami ve Stodůlkách má nové atletické hřiště

  • 17. května 2022,
  • 13:53,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Sportovní hřiště v areálu Fakultní základní školy Mezi Školami ve Stodůlkách prošlo rozsáhlou rekonstrukcí za 7 milionů korun. Položena byla nová běžecká dráha, na bývalé asfaltové ploše vzniklo multifunkční hřiště pro míčové hry a nechybí ani velkorysý prostor pro všestranné posilování.

Reklama

Žáci Fakultní základní školy Mezi Školami ve Stodůlkách se mohou radovat z nově zrekonstruovaného sportovního hřiště. To získalo nejen nové povrchy, ale vznikla tam také venkovní posilovna.

"V tuto chvíli bych řekl, že je to jedno z nejlépe opravených hřišť v Praze 13, určitě ho žáci budou využívat jak v rámci tělesné výchovy, tak tady probíhají i různé zájmové kroužky a funguje tu atletický klub, vše po dohodě se školou. To znamená, že není možné přijít jen tak z venku, ale vždy je potřeba to koordinovat přímo se zástupci školy, protože to hřiště nechceme úplně otevřít veřejnosti, aby nebylo za chvilku zdevastované, takže je vždy potřeba nějaký dozor nebo příslušný pracovník, který zařídí, aby bylo odemčeno," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Původní hřiště již obnovu potřebovalo. Do atletické dráhy prorůstaly kořeny okolních stromů a třicet let staré povrchy už dnešním potřebám nevyhovovaly. 

"Renovace začala ihned v jarních měsících, kdy nám to umožnilo počasí, takže jsme to stihli celkem velice rychle. Celková částka se vyšplhala na 7 milionů a chtěla bych poděkovat i Magistrátu hl. m. Prahy za finanční dotaci," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Je to plánované tak, že to samozřejmě budou moci využívat v rámci tělesné výchovy v dopoledních hodinách a v odpoledních hodinách to bude moci využívat mimoškolní činnost a hlavně školní družina, protože ve školní družině máme velké množství dětí a ty prostory pro školní družiny, ty venkovní, nejsou moc velké, takže tohle nám určitě otevře prostor pro vyžití těch dětí," řekl Petr Kubička, ředitel FZŠ Mezi školami.

Jelikož již během prvních dnů provozu došlo na hřišti k vandalismu, plánuje třináctá městská část instalovat ve spolupráci s policií kamerové systémy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu