• Načítám...
>

Centrální park v Praze 13 ovládl Psí den

  • 23. května 2022,
  • 8:52,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 13 uspořádala den věnovaný nejlepšímu příteli člověka. Akce Psí den láká každoročně velké množství návštěvníků, kterým nabízí bohatý program.

Reklama

V Centrálním parku se konal další Psí den s Prahou 13. Letošní 6. ročník nabídnul chlupáčům i jejich majitelům bohatý program po celý den.

"Našim cílem je, aby se lidé pobavili, zasoutěžili, aby se dozvěděli něco nového, pomohli jsme útulkům a aby šla osvěta do světa. Máme tady tři soutěže, máme tady psí pětiboj, to je spíš taková zábava, máme tady slalom, agility, pak běháme na čas psí dostihy, to je veliká zábava a do tuhého jde u skoku do výšky, kde skáčeme, snažíme se pokořit rekord a máme všechny soutěže rozdělené, aby to bylo spravedlivé, na malé a velké pejsky," řekla Karolína Hájková, organizátorka akce.

Během sobotního odpoledne došlo při skoku do výšky k překonání rekordu z loňského roku.

"Aktuální rekord u pejsků do 40 centimetrů jsme skočili metr, překonali jsme loňských 87 centimetrů. Byla to fenka Růženka, která se o to už podruhé snažila a povedlo se jí to. Letošního rekordmana máme nového v kategorii nad 40 centimetrů a povedlo se skočit nádherných 137 centimetrů," řekla Karolína Hájková, organizátorka akce.

Ceny vítězům předal judista Lukáš Krpálek spolu se starostou Prahy 13. Právě i díky podpoře městské části se psí den mohl uskutečnit.

"Máme hodně pejskařů. Máme asi 2 700 registrovaných pejsků - těch očipovaných a nahlášených, takže Praha 13 je opravdu pejskařská městská část a proto se i snažíme pro tu pejskařskou komunitu dělat takové akce a osvědčilo se nám to. Myslím si, že to vidíte za mnou. Je tady celá řada lidí, je to taková příjemná akce, příjemné odpoledne a zároveň i osvěta pro pejskaře. Dozví se tady něco od veterinářů, můžou si tady koupit nějaké věci ke svým chovatelským potřebám a podobně, takže krásný den," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Nechyběly ani stánky psích útulků a spolků, které mohli návštěvníci podpořit nákupem jejich produktů nebo se seznámit se psy, kteří aktuálně hledají nový domov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu