• Načítám...
>

Praha 13 přispěla samaritánům na pracovní oblečení

  • 8. srpna 2022,
  • 8:57,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Záchranka samaritánů si převzala z rukou vedení městské části Praha 13 symbolický šek. Vedení Prahy 13 se tak rozhodlo podpořit činnost samaritánů, kteří v městské části působí dlouhodobě. Velkou pomocí byli zdravotníci zejména během epidemie koronaviru. Peníze teď přispějí na nákup oblečení pracovníků.

Reklama

Praha 13 podpořila činnost Záchranné služby Asociace samaritánů České republiky. Před radnicí předalo vedení městské části záchranářům padesáti tisícový šek jako příspěvek na jejich provoz. Samaritáni peníze použijí na nákup potřebného vybavení.

"V rámci naší organizace poputují peníze na nákup nového oblečení pro všechny naše zaměstnance. A to celého kompletu. Získají kalhoty, trička, máme softshellové bundy na chladnější počasí - jaro, podzim a na letní počasí máme tyto vesty, co vidíte přímo na mně," řekla Petra Homolová, mluvčí Záchranné služby ASČR.

Praha 13 si práce samaritánů cení. Spolupracuje s nimi už řadu let. Zásadní pomoc pak asociace poskytla poměrně nedávno, kdy probíhaly vlny koronaviru.

"Jsou velmi důležití a my jsme si to tolik neuvědomovali do doby, než byl covid, protože samaritáni nám tady potom testovali všechny zaměstnance dvakrát týdně za absolutně jiné ceny, než byly jinde. Ta spolupráce je skvělá a já jim za to chci moc poděkovat," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Záchranka samaritánů sídlí ve Zbraslavi. V Praze zasahuje v případech, kdy je přetížená zdravotnická záchranná služba. Také v Praze 13 tak může v případě nouze pomoci její sanitní vůz.

"Máme stanoviště záchranné služby, a to lékařského vozu a vozu RZP. Oba tyto vozy jsou připravené suplovat některé výjezdy tady v Praze. Potom disponujeme mobilním očkovacím centrem a to jsme právě využili v rámci covidové vlny," řekla Petra Homolová, mluvčí Záchranné služby ASČR.

Samaritáni pak bývají přítomní na mnoha akcích Prahy 13. Například v rámci Dne zdraví pravidelně lidem měří EKG nebo nabízejí testy na cukrovku a podobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu