• Načítám...
>

Praha 13 otevřela dalších deset bytů pro seniory

  • 9. září 2022,
  • 18:22,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Stavba Střediska sociálních služeb Lukáš ve Stodůlkách byla dokončena. Do deseti nových bytů se již brzy nastěhují noví obyvatelé. V domě vznikly také společenské sály, které budou využívat místní seniorské spolky.

Reklama

Slavnostním již desátým ročníkem petanque turnaje seniorů byla otevřena přístavba Střediska sociálních služeb Lukáš. 

"Deset bytů pro seniory, zároveň multifunkční sály pro kluby seniorů, ty byty jsou kompletně vybaveny jak kuchyňkami, tak plně vybavené koupelny a je to myšleno tak, že senior, který se o sebe ještě dokáže postarat, ale už nechce bydlet sám, tak by mohl bydlet nebo může bydlet v tomto bytě a není na tom ještě tak špatně, aby musel být někde v LDN nebo v domě se zvláštním režimem," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Je na to speciálně výběrové řízení, ustavená městskou částí odborná pracovní skupina a je o to veliký zájem. Posuzují se všechny možné aspekty, ten člověk, který tady může bydlet, by měl být hlavně pohyblivý, měl by být samostatný a samozřejmě neměl by projít žádnou exekucí, neměl by být soudně trestán a podobně," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Za přístavbu, ve které je deset bezbariérových bytů včetně dvou společenských místností, zaplatila Praha 13 celkem třicet milionů korun.

"My pořádáme spoustu volnočasových aktivit, vidíte ten sál za mnou, takže bude daleko více možností a více variability v těch akcích, na to se moc těšíme a potom já z toho cítím spíše to sociálno, protože se cítím spíše jako poskytovatel sociálních služeb, tak pro nás to znamená, že můžeme ubytovat dalších 10 seniorů, kteří jsou v nějaké komplikované životní situaci a my hrozně rádi pomáháme," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Společenské místnosti budou kromě obyvatel domu využívat také místní seniorské spolky.

"Nás je 31 v současné době a dá se říci, že dvakrát až třikrát v měsíci mám pozvaného nějakého hosta, který nám řekne něco ze své profese nebo někoho z radnice, který nám řekne, co radnice chystá. Naši členové se mohou zeptat, co je tady trápí, aby se to dalo vše do pořádku," řekla Alena Dušková, předsedkyně Seniorského klubu 2.

Samotná stavba začala loni na jaře Byty by se novými obyvateli měly naplnit během letošního října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu