• Načítám...
>

Prvňáčci ze škol v Praze 13 již třetí rok cvičí s trenéry

  • 20. září 2022,
  • 11:44,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Prvňáčci ze škol v městské části Praha 13 již třetí rok cvičí s profesionálními trenéry. To znamená, že si děti vyzkouší netradiční sporty, kterým se mohou věnovat následně i ve volném čase. Jak taková hodina vypadá jsme se zajeli podívat do Fakultní základní školy Mezi Školami.

Reklama

Již třetím rokem mohou prvňáčci ze škol ve třinácté městské části cvičit v hodinách tělocviku s profesionálními trenéry. Vedení tamní radnice zajistilo pokračování projektu Trenéři do škol ve všech svých deseti základních školách.

"Je to důležité z toho důvodu, že je celá řada dětí a rodin, které se vůbec sportem nezabývají, sport je svým způsobem nezajímá, ale ty děti by se hýbat měly. Měly by se hýbat pod nějakým odborným dohledem, aby si neublížily. Není to o tom, že by se náborovaly děti do sportovních klubů, ale jde o to, aby měly radost z pohybu a věděly, jak se mají hýbat. My jako radnice to samozřejmě dlouhodobě podporujeme a chceme v tom pokračovat," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Padesát procent projektu platí pražský Magistrát a druhou polovinu právě Praha 13. Radnice se rozhodla pro pokračování také kvůli velkému pozitivnímu ohlasu tohoto projektu.

"Tady máme takové skvělé výsledky i tím, že ty naše starší paní učitelky se nám rozhýbaly. Ty hodiny tělesné výchovy jsou takové živější a akčnější," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Ten zásadní rozdíl je v tom, že trenéři těch sportovních oddílů jsou specializovaní na daný sport, ale my je školíme především proto, aby byli schopni pracovat se školními dětmi, to znamená, že ta práce je poměrně výrazně odlišná od toho, než s jakými dětmi a v jakém časovém rozsahu pracují v těch sportovních oddílech," řekl Ondřej Lípa, sportovní trenér.

Výhodou projektu je také to, že si děti vyzkouší ty sporty, které v dané lokalitě působí a pokud je budou bavit, mohou v nich pokračovat také na profesionální úrovni. 

anketa

V hodinách je kladen důraz na snahu co nejvíce spolupracovat se samotnými vyučujícími a také je motivovat a zapojit do cvičení a her. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu