• Načítám...
>

V Praze 13 vyměňují okna v poslední místní školce

  • 25. ledna 2023,
  • 10:14,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 13 vyměňují okna v poslední místní školce. Nová okna a zateplení teď montují do Mateřské školy Ovčí Hájek.

Reklama

Několikaletý maraton kolem zateplování a výměny oken ve všech základních a mateřských školách třinácté městské části je téměř u konce. Mateřská škola Ovčí Hájek je tak v městské části poslední, která dostane nová plastová okna i kvalitnější zateplení.

"Postupně ty mateřské školky stárnou a je potřeba zachovávat tepelný komfort v těchto objektech, čili ta okna, která tady byla původně, byla stará, docházelo tady k tepelným únikům," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Už vlastně neodpovídala normám, bylo tady chladno, necítili jsme se komfortně, takže městská část Prahy 13 nám vyhověla a provedla kompletní výměnu všech oken v našich budovách," řekla Hana Baštová - ředitelka MŠ Ovčí hájek.

Nová okna by měla nejen lépe těsnit, ale měla by mít také lepší propustnost světla i tepla.

"Když je léto, tak ona to teplo propouští ven a naopak v zimě zase dojde k tomu, že v těch místnostech je tepleji, takže to teplo se tam lépe udržuje," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Díky tomu by pak školka mohla ušetřit za energie. Mateřská škola má takových oken a skleněných dveří dostat víc než stovku a práce by měly být hotové nejpozději do konce letošního února.

"Můžete se zeptat, proč to děláme teď a ne o prázdninách, je to z toho důvodu, že okna nebyla, nebyl materiál, nebyl hliník, nebyly plasty, takže postupně to musíme dělat tak, jak dochází nebo přichází materiál," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

108 nových plastových oken a skleněných dveří přišly radnici na bezmála 5 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu