• Načítám...
>

Praha 13 láká na bruslení na Školním zimním stadionu

  • 16. února 2023,
  • 9:50,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Bruslení k zimním měsícům neodmyslitelně patří. Jenomže i když by třeba podle kalendáře měla být zima, venku to tak zrovna vypadat nemusí a na zamrzlé rybníky spoléhat nelze. Pražské městské části proto pro veřejnost pravidelně rok co rok připravují venkovní kluziště. V Praze 13 šli ale ještě dál, tam totiž můžete bruslit bez ohledu na počasí a to rovnou pod střechou na školním zimním stadionu.

Reklama

Školní zimní stadion v městské části Praha 13 opět láká veřejnost na bruslení. Pomalu se z toho už stává tradice a u lidí se těší mimořádné oblibě, protože na rozdíl od venkovních ploch nemusí bojovat s případným deštěm nebo sněhem a k dispozici mají i potřebné zázemí.

"S tím, že dopoledne v těch pracovních dnech chodí bruslit školy v rámci tělesné výchovy a odpoledne v blocích chodí veřejnost, víkendy jsou taktéž pro veřejnost," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Zastřešený stadion v Bronzové ulici v Praze 13 je navíc od těch ostatních poměrně unikátní a milovníkům bruslení nabízí ideální podmínky.

"My na něm nehrajeme hokej, ale využíváme ho a chceme ho využívat pro širokou veřejnost a děti, aby se vůbec naučily bruslit. Tam, kde je možné hrát hokej, se většinou stává, že si stadion rezervují hokejové kluby a normální člověk se tam nedostane," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Městská část si v tomto případě kladla za cíl, aby se děti mohly naučit bruslit a zároveň, aby i veřejnost měla možnost užít si klasické bruslení, které k zimě neodmyslitelně patří. Pro ty, kteří se s bruslením ještě příliš nekamarádí, má pan starosta David Vodrážka cennou radu a bezpečnostní doporučení.

"Já sám jsem si to vyzkoušel, protože jsem si na tomto zimním stadionu také před lety oživoval bruslení a těm začátečníkům skutečně doporučuji, aby měli helmu, protože někdy, když padnete jak pytel brambor, tak to pěkně bolí," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Ledová plocha bude v provozu podle počasí, pro veřejnost ale bude pravděpodobně otevřena až do měsíce března. Aktuální informace najdete na webových stránkách www.praha13.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu