• Načítám...
>

Hasiči z Třebonic se dočkají lepšího zázemí

  • 2. března 2023,
  • 13:29,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Po dlouhých letech se dobrovolní hasiči z Třebonic dočkají modernější hasičské zbrojnice. Vybudována bude jako přístavba ke stávajícím garážím a hasičům poskytne lepší zázemí pro jejich práci i klubovou činnost.

Reklama

Slavnostním poklepáním na základní kámen byla zahájena realizace přístavby hasičské zbrojnice. Ta nabídne hasičům z Třebonic lepší zázemí k jejich práci.

"Je to přístavba těchto garáží, co tady stojí už od roku 2006 a bude tam takové zázemí pro jednotku a pro ty děti a pro tu kulturní činnost. Sbor dobrovolných hasičů v Třebonicích má circa 100 členů, v jednotce 16 členů a z toho máme asi ještě 20 dětí," řekl Filip Jordák, velitel jednotky SDH Třebonice.

"Tuto hasičárnu, kterou vidíte za námi, jsme postavili zhruba před 10 lety nebo dali do provozu zhruba před 10 lety s tím, že jsme plánovali, že je nutná ještě rozšířit, a to o klubovní část a o sociální zařízení. Jednali jsme s Magistrátem hlavního města Prahy a musím říci, že v zásadě teď, když se bude klepat na základní kámen, je to nezměrné úsilí všech hasičů i městské části, protože na tom pracuje už třetí radní hlavního města Prahy, tak doufám, že vydrží ten současný radní aspoň do doby dostavby té přístavby," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Postupem let byla podoba plánované přístavby několikrát měněna tak, aby odpovídala nejen požadavkům hasičů, ale také finančním možnostem magistrátu a městské části.

"Měla by vzniknout smysluplná přístavba, protože ta původní, která byla navržena, sice počítala s tím, že bude absolutně ekologická, soběstačná a v zásadě jsem měl trošku dojem, že stavíme jadernou elektrárnu a ne přístavbu hasičské zbrojnice. Podařilo se seškrtat nakonec ten rozpočet a vznikne normální přístavba pro hasiče, kteří si to samozřejmě obrovsky zaslouží. Ukázal to covid, ukázala to ukrajinská krize, že dobrovolní hasiči jsou absolutně nezastupitelní a pro naší městskou část vykonali strašně moc v těchto nelehkých obdobích," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

V dobách pandemie se dobrovolní hasiči v Praze 13 podíleli například na distribuci ochranných pomůcek i další pomoci, kterou situace vyžadovala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu