• Načítám...
>

Praha 13 nabízí seniorům hodinové IT služby

  • 24. března 2023,
  • 12:38,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

Kdo je hodinový ajťák? Podle radnice Prahy 13 to jsou profesionálové z neziskovky Moudrá Sovička, které si senioři mohou bez obav pozvat k sobě domů, aby jim pomohli s IT zařízením - telefonem, tabletem nebo počítačem.

Reklama

Senioři z Prahy 13 mají co se týče elektroniky vystaráno. Mohou si totiž objednat domů hodinového ajťáka. A to za zvýhodněnou cenu. 

"Vzniklo to už v minulosti, kdy já navštěvuji kluby seniorů a tam vznikl požadavek na různých školeních, IT školeních pro seniory. My jsme někdy na začátku před 10 - 15 lety začínali s tím, aby senior uměl pracovat s počítačem a tam vznikl požadavek na to, že někdy mají problémy s připojením se svým počítačem a podobně. Je to taková služba, která pomáhá zejména seniorům, protože oni jsou nejzranitelnější v té moderní technice a chtěli jsme je vtáhnout do dění na Praze 13," řekl David Vodrážka, starosta MČ Prahy 13 (ODS).

Zvýhodněná cena služby 100 Kč za hodinu platí pouze do 30. listopadu tohoto roku nebo do vyčerpání přidělených hodin. 

"Já jsme uživatel a nejsem tedy ajťák, který skutečně rozumí těm detailům, takže když nastane nějaký problém, tak mám také kolikrát co dělat. Samozřejmě mám také rodiče, tátovi je 81 let, na počítači je furt a kolikrát se stane, že si s něčím neví rady. Takže v okolí najdeme určitě spoustu lidí, kteří toto využijí a využívají," řekl David Vodrážka, starosta MČ Prahy 13 (ODS).

Službu má pod taktovkou nezisková organizace Moudrá Sovička. Ta vznikla proto, aby pomocí technologií přispěla ke zlepšení mezigeneračního spojení a přímého snížení tohoto pocitu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu