• Načítám...
>

Praha 13 se postavila proti rušení poboček České pošty

  • 4. dubna 2023,
  • 15:21,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Rozhodnutí České pošty o rušení více než tří set poboček se dotkne i obyvatel Prahy 13. Právě tady mají být uzavřené dvě ze čtyř pošt. Vedení městské části s tímto postupem vyhlásilo nesouhlas a žádá o přehodnocení postupu.

Reklama

Českem poslední dny hýbe informace o uzavření tří set poboček České pošty. To se dotkne stovek tisíců obyvatel nejen v malých, ale i větších městech. Výjimkou není ani Praha. Například ve třinácté městské části má dojít ke zrušení dvou poboček.

"Arogantní rozhodnutí, které nebylo vůbec komunikováno s městskými částmi, se starosty napříč celou Českou republikou, nejen na Praze 13. Praha 13 má zhruba 70 tisíc obyvatel a ze 4 pošt mají zůstat dvě. My jsme do toho vůbec neměli co mluvit. Týká se to pošty na Slunečním náměstí a týká se to pošty na Lužinách, kde to spádově vychází na několik desítek tisíc obyvatel," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Podle starosty Prahy 13 se jedná o zrušení jediných bezbariérových poboček pošty na území městské části. To by zkomplikovalo život také například hendikepovaným či maminkám s kočárky. Problematikou související s rušením poboček České pošty se zabývala také mimořádná rada.

"Já mám teď za chvíli svolanou mimořádnou radu, kde budu předkládat usnesení o zásadním nesouhlasu městské části a zároveň dnes dopoledne bude probíhat setkání starostů všech městských částí, kde mám signály také, že bude vyslovený jasný nesouhlas a budeme kontaktovat ministra vnitra, abychom toto rozhodnutí zvrátili," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Rada jednohlasně vyjádřila zásadní nesouhlas s rozhodnutím České pošty a žádá ministra Víta Rakušana, do jehož gesce tato agenda spadá, o přehodnocení postupu. Vedení Prahy 13 žádá v otevřeném dopisu transparentní komunikaci a jednání založené na odborné diskusi a znalosti lokální situace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu