• Načítám...
>

Praha 13 slavila Den Země

  • 21. dubna 2023,
  • 13:38,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 13 slavila Den Země. Akce se konala v Centrálním parku na hrázi Stodůleckého rybníka. Pro děti byly připraveny soutěže a hry.

Reklama

V Praze 13 proběhla tradiční oslava Dne Země. I přes deštivé počasí opět přišly ke Stodůleckému rybníku zejména předškolní a školní děti, na které byla akce cílená.

"Každoročně slavíme na Praze 13 Den Země a u této příležitosti pořádáme osvětovou akci a součástí dnešního dne je i sázení nového stromu, který obohatí sbírku stromů a keřů v našem Centrálním parku," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

"Myslím si, že je to velice důležité, protože děti jsou přirozené v tomto prostředí, chodí rády ven, co jsem si všimla a samozřejmě je to pro ně hodně zajímavé už jenom protože nám mohou pomoci zasadit strom, zaházet ho hezky, upravit ho a že nám trošku nevyšlo počasí, to vůbec nevadí, protože počasí je vždy fajn, jen my jsme blbě oblečeni," řekla Lucie Kubesa (ODS), předsedkyně Výboru pro životní prostředí, veřejný prostor a pohřebnictví ZHMP.

Každý rok volí Praha 13 jiné téma Dne země. Tím letošním byla voda.

"Ve spolupráci s lesy i nějakými místními organizacemi, které se zde v místě zabývají ochranou životního prostředí, jsou tam stánky, které mají určité aktivity nebo nějaký jednoduchý výukový program a toto je hlavně určeno pro naše děti z mateřských školek a nižších ročníků základních škol, ale samozřejmě je to otevřené i pro veřejnost s dětmi. Děti samozřejmě na konci dostanou nějakou drobnou maličkost, protože všichni víme, že se vždy o něco soutěží, tak ten dárek musí na konci být," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

V rámci vzdělávací akce bylo připraveno i veliké množství brožur a pracovních listů. Ty tak přispějí ke zpestření výuky přímo v místních školkách i školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu