• Načítám...
>

Praha 13 oslavila Mezinárodní den rodiny sportem

  • 13. května 2023,
  • 17:47,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

V pátek 12. května v odpoledních hodinách uspořádal DDM Stodůlky za podpory městské části Praha 13 sportovní odpoledne pro rodiny s dětmi. Letos poprvé se tato již tradiční oslava Mezinárodního dne rodin konala v parku vedle Stodůleckého rybníka.

Reklama

Vedle Stodůleckého rybníku se soutěžilo, a to hned v několika disciplínách. Závodníků se sešlo přes dvě stovky, od těch nejmenších až po ty nejstarší. 

"Dům dětí a mládeže ve Stodůlkách pořádá dnes jedenáctý ročník Rodinných sportovních her. Je to u příležitosti Mezinárodního dne rodiny, protože si myslíme, že ta rodina je ten základ všeho," řekla Jana Šimánková - ředitelka DDM.

Mezinárodní den rodin připadá na 15. května a je uznávaným dnem už od roku 1994. My v České republice ho ale slavíme až od roku 2006.

"Je nám milým potěšením, že můžeme letos první ročník uspořádat tady v našem krásném Centrálním parku, vždy se to pořádalo u domu dětí a mládeže a letos poprvé vyzkoušíme takto větší prostor Centrálního parku," řekla Petra Dymlová - (ODS) - zastupitelka MČ Praha 13.

"Ten program spočívá v tom, že rodinný tým, který musí být složený z dítěte a z dospělého rodinného příslušník, nemusí to být maminka a tatínek, může to být klidně i někdo další, v podstatě tady může absolvovat v rámci deseti stanovišť nějaké společné sportovní aktivity," řekla Jana Šimánková - ředitelka DDM.

 Letošní novinkou mezi disciplínami byly natažené popruhy mezi stromy, které prověřovaly balanc. Tento sport se jmenuje slackline. Soutěží však bylo mnohem víc, jako například taneční rozcvičení, překážková dráha, gymnastika, karate, skok do dálky, míčové hry a sprint.

"Když doběhnou do cíle, tak mohou získat diplom, medaili a nějakou vytouženou drobnou odměnu," řekla Petra Dymlová - (ODS) - zastupitelka MČ Praha 13.

Hlavním posláním mezinárodně uznávaného dne rodin samozřejmě nejsou hodnotné ceny, ale připomenutí, že o rodinné vazby je potřeba permanentně pečovat. Společně strávený čas s rodinou je přeci ta nejlepší možná investice a k tomu byly rodinné sportovní hry v Centrálním parku Prahy 13 ideální příležitostí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu