• Načítám...
>

V Centrálním parku v Praze 13 proběhl tradiční Psí den

  • 21. května 2023,
  • 12:39,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Předposlední květnová sobota patřila v Centrálním parku Prahy 13 pejskům a pejskařům. Konal se tam totiž už sedmý ročník Psího dne, kde pro čtyřnohé mazlíčky a jejich starostlivé majitele byl připraven bohatý doprovodný program plný nejrůznějších her, výzev a soutěží. Majitelé psů si rovněž mohli nechat své parťáky vyšetřit a pro ty, kteří ještě svého chlupáče doma nemají, byla možnost adopce. Akci navíc hrálo do karet pěkné počasí a všichni přítomní si Psí den báječné užili.

Reklama

Svůj den má už kde kdo, takže kromě dětí, matek nebo otců asi nikoho nepřekvapí, když ho budou mít i psi. Češi totiž psy milují, jenom v Praze jich je evidováno okolo stovky tisíc. Městská část Praha 13 proto pravidelně pořádá Psí den. Letos se jeho již sedmý ročník konal v Centrálním parku ve Stodůlkách. 

"My se do toho zapojujeme částečně organizačně, respektive pomáháme s tím prostorem tady, tak i finančně, protože si myslím, že takovéto akce mají smysl z toho důvodu, že to není jen akce zábavná, ale zároveň osvětová. To znamená lidé, kteří mají pejsky a mají nějaká zvířata, se tady mohou dozvědět, jak se k nim chovat, jak je vychovávat, co je vše potřeba," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Pro ty, kteří na Psí den se svými pejsky přišli, čekal den plný zábavy, vzdělávání i osvěty. Chybět nemohl ani bohatý doprovodný program plný různých soutěží, her a výzev.

"Máme psí dostih, soutěže máme rozdělené na malé a velké pejsky, skok do výšky, psí karneval, voříškiádu, sraz ras a také připravujeme novinku bludiště," řekla Karolína Hájková - organizátorka Psího dne.

Organizátoři také v rámci akce Přines bobek nabídli majitelům psů možnost odborného veterinárního vyšetření. Stačilo přinést ideálně čerstvý vzorek hnědého psího dárečku a ten byl pak následně zaslán do laboratoře na expertízu. 

"Každý pejsek by se měl odčervovat a spoustu lidí ty léky na to odčervení do pejsků cpe pravidelně, preventivně. A když přinesete bobek, tak tady na stánku Labvet vám ho vyšetří nebo vám - pejskovi, komukoliv, můžete přinést bobek i kočky, slepice a zjistí se, jestli jsou tam ti paraziti a jestli je nutné do pejska dávat tu chemii v podobě odčervení a nebo to vůbec nepotřebuje," řekla Karolína Hájková - organizátorka Psího dne.

Psí den plnil ale částečně charitativní účely. Lidé mohli jednak na stáncích nakupovat různé předměty a tím podpořit charitativní tombolu, za což pak mohli získat nějakou zajímavou výhru. 

"Zároveň tady propagujeme psí útulky, je možné si tady pejsky adoptovat, je to určitě dobrá věc, protože Magistrát hlavního města Prahy zřizuje celou řadu útulků, stojí to nemalé peníze, takže aby si lidé uvědomili, že jen tak odložit pejska není žádná sranda," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Všichni, kdo na Psí den dorazili, si museli akci opravdu užít, a to nejen díky příjemnému programu, setkání s dalšími zajímavými lidmi a jejich psími parťáky, ale i díky krásnému počasí, kdy nebylo ani horko, ani zima, prostě tak akorát. A nám už nezbývá, než se těšit zase na příští v pořadí už osmý ročník Psího dne. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu