• Načítám...
>

Dětský den s Prahou 13 se konal v Centrálním parku

  • 1. června 2023,
  • 18:51,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

Ač je Mezinárodní den dětí 1.června, třináctá městská část pro své děti z mateřinek a základnách škol přichystala oslavu jejich dne o jeden den dříve. Pestrý program na děti čekal v Centrálním parku. Akci přálo počasí a tak dorazila většina pozvaných tříd Prahy 13.

Reklama

Posledního května, tedy o den dříve, než je běžné, uspořádala třináctá městská část Den dětí pod širým nebem. Počasí události přálo a tak bylo v parku opravdu rušno.

"Jsou sem pozvány všechny mateřské školy, základní školy, aby si v tomto krásném počasí užily místo v Centrálním parku, aby Centrální park žil, protože chceme, aby park nebyl statický, ale aby ho opravdu lidé využívali, k tomu slouží i tyto akce. Jsou tady různé atrakce, Dino ostrov, jsou tady kolotoče, všechny možné soutěže, zábava, to, co k normálnímu dětskému dni patří, aby děti byly bezstarostné a užily si ten svůj dnešní den," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Městská část si připravila pro děti, hlavně z těch nižších ročníků, z těch mateřských školiček, takovou zajímavou vybarvovací taštičku a pak samozřejmě děti, pokud splní všechny úkoly v Dino parku, tak dostanou také nějakou malou odměnu," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Díky naplánovanému rozvrhu chodily jednotlivé školy postupně a tak se nikde netvořily dlouhé fronty. 

"Vzhledem k tomu, že se účastní téměř všechny školy a školky, tak v průběhu toho dne je to několik tisíc dětí, máme deset základních škol, dvacet mateřinek, v průměru má ta škola kolem 700 dětí, takže se to dá krásně spočítat, ale je to prostě kolem několika tisíc dětí v průběhu a zároveň ta akce probíhá celé dopoledne, takže sem chodí samozřejmě i rodiče s kočárky, s těmi nejmenšími, s budoucí generací Prahy 13," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Anketa

"Která atrakce se ti tady dnes líbí nejvíce?"

"Asi ta trampolína."

"Mně se tady nejvíc líbí ti koníci."

"Nejvíc se mi líbí ten hrad, jak se tam může skákat, jak je tam ta klouzačka a pak ty trampolíny, kde se mohou dělat ty backflipy a tak dále."

"Také možná ještě ten Dinopark."

Vstup na všechny atrakce byl pro děti základních a mateřských škol Prahy 13 zdarma. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu