• Načítám...
>

V Praze 13 proběhl tradiční Den zdraví

  • 15. června 2023,
  • 7:52,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Před budovou radnice městské části Praha 13 se konal už osmý ročník akce s názvem Den zdraví, kterou pravidelně organizuje městská část s Místní Agendou 21. Letošní ročník byl rekordní, protože v sobě zahrnoval i první ročník veletrhu chráněných dílen. Celkem se v rámci Dne zdraví představilo okolo 50 vystavovatelů. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program. Kromě toho, že si zde mohli otestovat svůj zdravotní stav, tak si mohli i zasportovat, ochutnat různá zdravá jídla a myslelo se i na děti, pro které byl například připraven skákací hrad nebo malování na obličej.

Reklama

Den zdraví představuje v rámci městské části Praha 13 už programovou stálici. Letos před budovou radnice proběhl už osmý ročník této akce, která je u místních čím dál tím populárnější. Lidé si na vybraných stáncích mohli například změřit svou tělesnou hmotnost, dozvědět se, jak pečovat o svůj zrak i chrup a mnoho dalšího.

„Je tady odnaučení kouření a pak tady máme Státní zdravotní ústav, který učí lidi, jakým způsobem se mají stravovat. Je tam jak shodit cukr, jak je dobré pít vodu a tak dále,“ popisuje Yveta Kvapilová (ANO), zastupitelka městské části Praha 13.

Vedle toho byl pro návštěvníky akce připravený i bohatý doprovodný program, který byl většinou nějakým způsobem spojený se zdravím a zdravým životním stylem.

„Máme tady skákací hrad, to si myslím, že je velká atrakce, pak si tady děti mohou vyzkoušet florbal, ale lidé se samozřejmě mohou dozvědět i spoustu dalších věcí ohledně svého zdraví, co je zajímá a případně také podpořit chráněné dílny, to znamená koupit si nějaké výrobky,“ vysvětluje zastupitel městské části Praha 13 Vít Bobysud (ODS).

„Máme tady gastronomii i různé občerstvení, máme tady také malování na obličej, pak jsou tady různé výrobky, jako je pečivo nebo různé dílničky na šperky nebo na šití a tak dále,“ doplňuje zastupitelka městské části Praha 13 Yveta Kvapilová (ANO).

Na Den zdraví se také přišly podívat desítky dětí z okolních školek a škol. A pořadatelé akce mysleli i na ně, aby se ani na chvilku nenudily. 

„Obejdou stánky, kde si mohou vše zjistit a vyzkoušet a poté, když absolvují minimálně osm stanovišť z šestnácti, tak dostanou nějaký dárek,“ říká Vít Bobysud (ODS), zastupitel městské části Praha 13.

Návštěvníci Dne zdraví si také mohli vyzkoušet virtuální realitu a seznámit se s moderními technologiemi, nahlédnout do výcviku asistenčního pejska a ochutnat řadu zdravých produktů na podporu imunity nebo nastartování metabolismu. A hlavně se zábavnou a hravou formou mohli dozvědět, jak jsou na tom po zdravotní stránce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu