• Načítám...
>

V Praze 13 proběhl tradiční Den zdraví

  • 15. června 2023,
  • 7:52,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Před budovou radnice městské části Praha 13 se konal už osmý ročník akce s názvem Den zdraví, kterou pravidelně organizuje městská část s Místní Agendou 21. Letošní ročník byl rekordní, protože v sobě zahrnoval i první ročník veletrhu chráněných dílen. Celkem se v rámci Dne zdraví představilo okolo 50 vystavovatelů. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program. Kromě toho, že si zde mohli otestovat svůj zdravotní stav, tak si mohli i zasportovat, ochutnat různá zdravá jídla a myslelo se i na děti, pro které byl například připraven skákací hrad nebo malování na obličej.

Reklama

Den zdraví představuje v rámci městské části Praha 13 už programovou stálici. Letos před budovou radnice proběhl už osmý ročník této akce, která je u místních čím dál tím populárnější. Lidé si na vybraných stáncích mohli například změřit svou tělesnou hmotnost, dozvědět se, jak pečovat o svůj zrak i chrup a mnoho dalšího.

„Je tady odnaučení kouření a pak tady máme Státní zdravotní ústav, který učí lidi, jakým způsobem se mají stravovat. Je tam jak shodit cukr, jak je dobré pít vodu a tak dále,“ popisuje Yveta Kvapilová (ANO), zastupitelka městské části Praha 13.

Vedle toho byl pro návštěvníky akce připravený i bohatý doprovodný program, který byl většinou nějakým způsobem spojený se zdravím a zdravým životním stylem.

„Máme tady skákací hrad, to si myslím, že je velká atrakce, pak si tady děti mohou vyzkoušet florbal, ale lidé se samozřejmě mohou dozvědět i spoustu dalších věcí ohledně svého zdraví, co je zajímá a případně také podpořit chráněné dílny, to znamená koupit si nějaké výrobky,“ vysvětluje zastupitel městské části Praha 13 Vít Bobysud (ODS).

„Máme tady gastronomii i různé občerstvení, máme tady také malování na obličej, pak jsou tady různé výrobky, jako je pečivo nebo různé dílničky na šperky nebo na šití a tak dále,“ doplňuje zastupitelka městské části Praha 13 Yveta Kvapilová (ANO).

Na Den zdraví se také přišly podívat desítky dětí z okolních školek a škol. A pořadatelé akce mysleli i na ně, aby se ani na chvilku nenudily. 

„Obejdou stánky, kde si mohou vše zjistit a vyzkoušet a poté, když absolvují minimálně osm stanovišť z šestnácti, tak dostanou nějaký dárek,“ říká Vít Bobysud (ODS), zastupitel městské části Praha 13.

Návštěvníci Dne zdraví si také mohli vyzkoušet virtuální realitu a seznámit se s moderními technologiemi, nahlédnout do výcviku asistenčního pejska a ochutnat řadu zdravých produktů na podporu imunity nebo nastartování metabolismu. A hlavně se zábavnou a hravou formou mohli dozvědět, jak jsou na tom po zdravotní stránce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu