• Načítám...
>

Skatepark na Lužinách otevře Praha 13 na podzim

  • 27. června 2023,
  • 8:08,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 13 pokračuje ve výstavbě nového skateparku na Lužinách. Větší a modernější areál nahradí původní skatepark, který po dvaceti letech dosloužil. Nový volnočasový areál bude určen nejen skateboardistům, využívat jej budou moci také vyznavači in-line bruslí, kol a koloběžek.

Reklama

Praha 13 pokračuje ve výstavbě nového skateparku na Lužinách. Nový volnočasový areál plánuje radnice otevřít na podzim.

"Ten skatepark byl velmi starý, snad už od začátku výstavby sídliště už měl něco za sebou a mimo jiné i ten sport jako skate, ježdění na skatu se vyvíjí, takže bylo potřeba instalovat nové prvky na různé skoky a různě věci, které skejťáci dělají, do toho tady máme jezdce na koloběžkách, kteří před 20 lety vůbec nefungovali, takže jsme chtěli udělat celkovou revitalizaci tohoto území a to se podařilo, získali jsme finanční prostředky částečně z magistrátu, část jsme dali ze svého, ta investice je zhruba 16 milionů korun a do září by mělo být otevřeno a měl by tu být nový skatepark," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Součástí projektu je také speciální úprava dopadových ploch, které budou mírnit hluk s ohledem na obyvatele nejbližších domů. Areál je také odcloněn vysokou protihlukovou zdí.

"Samozřejmě celou tu stavbu jsme konzultovali s odborníky, jak s lidmi, kteří jezdí na skatu, na koloběžkách, na inlinech a myslím, že ta výsledná podoba bude dobrá a hlavně bude praktická a bezpečná," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

Samotná stavba je rozdělena do tří etap. V rámci té poslední by mělo vzniknout také multifunkční hřiště.

"Protože ten skate je určen spíš pro starší děti, tak aby tady měly vyžití i ty menší děti, tak tu bude takové multifunkční sportovní hřiště, kde se mohou zapojit nebo budou moci sportovat i maminky s malými dětmi od těch 3 let do té první třídy," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

Radnice také plánuje ozdobit zeď areálu Muralem. Tyto malby jsou v městské části již na několika dalších místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu