• Načítám...
>

Úpravy prostranství před ZŠ Mezi Školami finišují

  • 30. června 2023,
  • 0:57,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Revitalizace prostranství před Fakultní základní školou Mezi Vodami se blíží ke konci. Už po prázdninách budou tak žáci do této školy přicházet po nových chodnících. Součástí úprav byly také nové travnaté plochy, záhony, či povrch okolo skulptury od Čestmíra Sušky.

Reklama

Městská část Praha 13 dokončuje rekonstrukci prostranství před Fakultní základní školou Mezi Školami. Vznikají zde nové travnaté plochy, záhony a nový povrch chodníků.

"My děláme kompletní revitalizaci prostoru před základní školou Mezi Školami, původně v minulém režimu, kdy vznikl ten prostor, byl spíš dáván důraz na betonové plochy, pokud možno shromažďovací, to znamená, aby se dala dělat různá branná cvičení a podobně. My jsme to spíše pojali tak, aby tady byl větší dostatek zeleně a aby to bylo přívětivé prostředí zejména pro děti, v tuto chvíli probíhají dokončovací práce, čili předpokládám, že po prázdninách 1. září by děti šly do školy už v kompletně novém prostoru - daleko přátelštějším," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Já tuto revitalizaci vnímám jako pozitivní, protože jde i o prostor u základní školy, to znamená, že se nám krásně rozšířil prostor pro děti, nejen pro děti, ale i pro veřejnost a třeba maminky a tatínkové, když budou čekat na své děti, budou čekat v důstojných podmínkách a hlavně škola tady potom na tomto místě může pořádat řadu akcí pro veřejnost, protože takováto úprava to do budoucna umožňuje," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

Součástí rekonstrukce bylo odstranění poškozených a nevzhledných vyvýšených záhonů, kde se v jalovcích kupily hromady odpadků. Vyměněn byl také povrch okolo skulptury od Čestmíra Sušky.

"Bylo to prostranství poplatné v době, kdy bylo budované a samozřejmě i mělo nějaké to své opotřebování, takže jsme rádi, že se ten projekt rozjel a že i byly vyslyšeny takové naše prosby, jak by to mohlo vypadat, protože od začátku se to konzultovalo i s námi jako se školou, takže s projektantem jsme o tom mluvili a jsem i rád, že ty naše ne podmínky, ale přání byla vyslyšena, protože jsme chtěli, aby to bylo co nejvíce otevřené prostranství, aby mělo spíše formu parkové části a podobně, takže jsem velmi rád, že to bylo vyslyšeno a že to teď finišuje," řekl Petr Kubička, ředitel FZŠ Mezi Školami.

Na rekonstrukci prostranství před Fakultní základní školou Mezi Školami obdržela městská část dotaci ve výši 5,5 milionů korun z Klimatického plánu hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu