• Načítám...
>

Korzo v Nových Butovicích láká na novou výstavu

  • 30. června 2023,
  • 0:51,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Několik desítek fotografií soutěže Czech Nature Photo je k vidění na korzu v Nových Butovicích. Toto prostranství v těsné blízkosti stanice metra nově zdobí také mural. Ten nahradil původní, který zdobil zeď přes dva roky.

Reklama

Venkovní galerie před Czech Photo Centre v Praze 13 hostí novou expozici. K vidění tu je několik desítek snímků sedmého ročníku soutěže Czech Nature Photo.

"My tady na Butovicích spolupracujeme s Czech Press Photo, které tady má centrálu a pořídili jsme takové výstavní panely, které jsou v tom venkovním prostoru a pravidelně se zde pořádají pod záštitou Czech Press Photo výstavy. Zkvalitňují, zlepšují ten veřejný prostor, slouží lidem, kteří jdou do práce nebo z práce do metra, mohou se zastavit, podívat se na výstavu, zároveň třeba ani nemusí, ale určitě je to nakopne ráno k pozitivnějším myšlenkám, než když jdou v nějakém ošklivém prostředí, teď tady probíhá výstava Czech Nature Photo, kde určitě stojí za pozvání každého, kdo by se chtěl přijít podívat, aby se mrknul na ty fotky, protože jsou opravdu nádherné," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Výstava bude na korzu v Nových Butovicích k vidění až do 3. září. Nová expozice ale není jedinou novinkou na tomto prostranství.

"Je dobré stále něco obnovovat, ozvláštňovat, takže teď tady za mnou máme krásnou včelku, myslím si, že ten betonový prostor, který tady byl, to rozhodně oživí, ozvláštní, takovéto umění určitě patří do sídliště, nejsou to takové ty čmáranice, malůvky, které někdo nahodile udělal, určitě je to něco, co má jakousi uměleckou hodnotu a má smysl, takže toto území skutečně doznalo nových změn, původně tady byla nevzhledná polorozpadlá budova původního obchodního centra, které zde mělo vyrůst, ale povedlo se po letech tady udělat něco skutečně hezkého a že se určitě nemáme za co stydět," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Proměnou prošlo korzo před čtyřmi lety. Vedení Prahy 13 plánuje toto prostranství i nadále zvelebovat tak, aby sloužilo k setkávání a zároveň bylo příjemné pro lidi, kteří tudy prochází.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu