• Načítám...
>

Koncert pro park si obyvatelé Prahy 13 opět užili

  • 4. září 2023,
  • 13:37,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 13 se rozloučila s prázdninami. Tradičně už po jedenadvacáté zakončila léto Koncertem pro park, který nabídl zábavu i mimo podium.

Reklama

Hojně využívaný Centrální park v Praze 13 opět ožil. Hudební vystoupení, kolotoče, poníci, malování na obličej, ale samozřejmě i dobré jídlo a pití přilákalo opět stovky návštěvníků. Konal se tady totiž tradiční Koncert pro park, který se uskutečnil pod záštitou starosty městské části.

"Je tady celá řada kapel, které by měly přitáhnout lidi od mladého věku až po ty dříve narozené, nehrajeme si na nějaké velké umění ve smyslu jazz, vážná hudba a podobně, děláme zábavu pro co nejširší okruh posluchačů a lidí v dobrém slova smyslu," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Oblíbená hudební akce se konala už po jedenadvacáté. Koncert je každoročně jakýmsi zakončením letních prázdnin. Původně byl ale jeho cíl jiný.

"Před zhruba 23 lety jsme si říkali, jakým způsobem bychom mohli seznámit veřejnost s tím, že Praha 13 má Centrální park, ale nebyly peníze na to dotažení toho parku, na výkupy pozemků a podobně. Proto jsme chtěli tímto koncertem a touto akcí, aby to viděli politici na magistrátě, protože tam šlo o to uvolnit finanční prostředky na výstavbu Centrálního parku. Mimo jiné díky této akci se to podařilo," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Dnes má Centrální park řadu sportovišť, dětských hřišť a upravené cesty, které lemují vzrostlé stromy a Koncert pro park tady už má svou tradici. Každoročně přitom baví všechny generace.

anketa

"Atrakce, muzika je skvělá, a různé občerstvení."

"Oceňuji to, že jednou za rok je tady nějaká skupina, která bude časem zajímavá, slavná a nebo naopak slavná byla."

"Přišla jsem kvůli koncertu Rozloučení s prázdninami, protože jdeme do školy a přišli jsme na výborné langoše a pivo."

Na Třináctce se s létem zkrátka rozloučili ve velkém. S akcemi v Centrálním parku ale radnice rozhodně nekončí. O těch nejbližších bude informovat na webových stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu