• Načítám...
>

FZŠ Mezi Školami zrekonstruovala prostranství

  • 4. září 2023,
  • 14:48,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

Fakultní základní škola Mezi Školami v Praze 13 přivítala své žáky v nově zrekonstruovaném prostředí. Především se zlepšilo prostranství před školou, kde došlo na nový chodník a výsadbu stromů. Je tu zkrátka aktuálně více zeleně. Naopak nevábné betonové sloupy byly odstraněny. Renovací prošly i některé třídy. A protože začal nový školní rok, tak jako tradičně vše začalo přivítáním prvňáků.

Reklama

I v Praze 13 ve Fakultní základní škole Mezi Školami zahájili školní rok, a to zahradní slavností pro prvňáky.

,,Nevím, jestli bych to nazval zahradní party, ale děláme to na zahradě, protože to symbolizuje komunitu naší školy. A je to takové slavnostní přivítání těch budoucích nebo dnešním dnem už vlastně školáků, aby měli krásnou vzpomínku. A je to i takové příjemné seznámení rodičů s paní učitelkami. Je to takové spíš komunitní," prozradil Petr Kubička, ředitel školy FZŠ Mezi Školami.

,,Zrovna jsem si říkal, že vzhledem k tomu, že už jsem starostou přes dvacet let, takže možná někteří rodiče, kteří tady dnes byli, tak jsem je možná vítal kdysi jako prvňáky. Ten čas hrozně letí. Je to samozřejmě krásné, uvádíte do života nové občany, novou generaci," nechal se slyšet David Vodrážka (ODS) , starosta MČ Praha 13.

Kromě příjemného přivítaní se všichni žáci, nejenom prvňáci, dočkali zrekonstruovaného vchodu do budovy a nově upraveného prostranství před školou. Zhruba 30 let starý prostor prošel totiž kompletní rekonstrukcí.

,,Pro všechny občany se otevřel celý tento venkovní prostor, který byl v době, kdy byla tato škola postavena, vybudován poplatné době. Byla tu betonová zákoutí, kde to bylo už dost zarostlé a nedal se tu příliš udržovat pořádek," vysvětlil Petr Kubička, ředitel školy FZŠ Mezi Školami.

,,Především tady zmizela škumpa a jsou zde zasazeny nové stromy, ještě čekáme na podzim, kdy budeme vysazovat trvalky a cibuloviny. Moc se na to těším. A tak nám to před školou od jara do podzimu pokvete a bude to tu ještě více barevnější," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

,,Udělali jsme celý nový prostor před touto Fakultní základní školou Mezi Školami a věřím, že dětem i rodičům se bude líbit," řekl David Vodrážka (ODS) , starosta MČ Praha 13.

A během prázdnin se též renovovaly některé třídy tak, aby dětem z této základní školy sloužily co nejdéle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu