• Načítám...
>

Praha 13 připravila školákům pohádkový les

  • 5. září 2023,
  • 14:07,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

4. září šly děti v letošním školním roce poprvé do školy. Za to, jak to dobře zvládly, pro ně městská část Praha 13 připravila Strašidelný pohádkový les plný skřítků, víl a samozřejmě také strašidel. V Centrálním parku okolo rybníka na ně čekalo hned osm stanovišť, u kterých plnily nejrůznější úkoly a po jejich zdárném zdolání na ně pak v cíli čekala drobná odměna v podobě dárků. Tradiční akce Pohádkového lesa se na Třináctce konala už po desáté a městská část ji také dlouhodobě podporuje.

Reklama

4. září šly děti poprvé v letošním školním roce do školy a protože to všechno dobře zvládly, městská část Praha 13 pro ně připravila pohádkový les plný skřítků a víl.

"Je to akce, kterou děláme každý první školní den tady v Centrálním parku, protože Centrální park Prahy 13 je poměrně velký, bude tady několik stanovišť, kde děti budou plnit různé úkoly," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Děti dostanou tady na startu průvodní dopis, tam mají namalované ty postavy a potom jdou po té dvoukilometrové trase a u každého toho stanoviště plní úkol. Třeba musí u čarodějnice otočit palačinku s pavoukem na opravdické pánvičce nebo musí vytřídit odpadky, takže jsme i edukativní," řekla Lucie Nachtigallová - jednatelka společnosti Velká dobrodružství.

A když splní všech osm úkolů, tak potom dostanou v cíli drobný dárek.

"Účastníci dostanou různé takové drobné vzpomínkové památeční dárečky, není to o tom vyhrát něco obrovského, jde spíše o to si užít ten den v rámci soutěží, trošku se také rozhýbat v první školní den, protože celá řada školáků trávila ty poslední týdny nejspíše u počítače," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Děti potkaly během své cesty řadu pohádkových bytostí a strašidel, museli jsme se jich proto zeptat, co se jim na strašidelné výpravě líbilo nejvíce.

anketa

"Taková čarodějnice Kanihůra a té bylo 700 let."

"Splnil jsem 4 úkoly a zatím se mi tady docela líbí."

"Byla jsem i u čerta a u dalších různých strašidel."

Akci dlouhodobě podporuje městská část Praha 13, bez jejího přispění by se v takovémto rozsahu konat nemohla. 

"Je to nesmírně náročné i pro nás a městská část nám vychází totálně vstříc ve všem, zařídí nám povolení k vjezdu, pomůže nám s propagací, kdykoliv něco potřebuji, tak vše zařídí, takže s touto městskou částí jsem velmi spokojena," řekla Lucie Nachtigallová - jednatelka společnosti Velká dobrodružství.

Strašidelný pohádkový les se na Třináctce nadmíru vydařil, a to i díky stále letnímu počasí. Děti se navíc mohly procvičit v mnoha dovednostech, dozvědět se něco nového a také se projít v příjemném prostředí Centrálního parku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu