• Načítám...
>

Na Prahu 13 se slétly včelky na tradiční medobraní

  • 18. září 2023,
  • 10:17,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

Před radnicí Prahy 13 na Slunečním náměstí se konalo tradiční medobraní. Akce proběhla v rámci Festivalu volného času a kromě medu, propolisových produktů tu čekal na návštěvníky další doprovodný program.

Reklama

Před budovou radnice městské části Praha 13 na Slunečním náměstí se konal opět největší jednorázový trh s medem. 

"Já jsem byl u zrodu nebo jsem jeden ze zrodů, samozřejmě společně s panem Glaserem a s panem Pardubickým a s panem místostarostou Zemanem, takže tím, že tady nedaleko máme farmu na med, tak jsme říkali, že by bylo hezké to sem přinést a díky panu Glaserovi se to povedlo a už je to devátý ročník," řekl Vít Bobysud (ODS), zastupitel, MČ Praha 13.

"V podstatě po včelařské sezóně se sejdou včelaři z celé republiky a ukazují tady, co se dá dělat se včelami a nedá dělat se včelami a také samozřejmě prodávají med místím. Myslím, že sezona byla letos fantastická, takto dobrou snad ani nepamatuji. Bylo hodně medu, včely byly svěží, takže bylo vše v pohodě," řekl Vladimír Glaser, včelař.

Kromě prodeje medu a výrobků z něj se tu konala i ochutnávka medů a medovin a akci provázel pestrý doprovodný program nejen o včelách a medu, který si užili jak děti, tak i dospělí.

"Já ho mám rád jak ve formě té, tak i samozřejmě v tekuté formě, ale i výrobky z medu. Je to dobrý přípravek, když máte nateklé koleno nebo svaly namáhané z různých sportů, z práce, tak je tady mastička, která opravu funguje," řekl Vít Bobysud (ODS), zastupitel, MČ Praha 13.

"Všechno, co včely dělají, je zdravé. Ten med, to si asi každý umí představit, co v sobě má, ale zdravý je kupodivu i jed, který do vás včely píchnou, dá se tím jedem léčit, když je to řízeně, to samé s propolisem, propolis je dezinfekční látka, která má zhruba 20 možností použití na člověka," řekl Vladimír Glaser, včelař.

Všechny děti si tu měly možnost vyzkoušet svou řemeslnou zručnost a dokonce si i něco vyrobit pod dohledem zkušených instruktorů společnosti Kutil Junior. Pracovníci Českého červeného kříže prováděli ukázky první pomoci a studio Beluška zde prezentovalo pomůcky pro zrakově postižené i ukázkové masáže.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu