• Načítám...
>

V Praze 13 se v rámci Mistrovství ČR létalo nad vodou

  • 24. září 2023,
  • 16:44,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

V Praze 13 jste mohli létat nad vodou, konalo se tu Mistrovství České republiky ve Flyboardu. Ukázky nového adrenalinového sportu si zájemci mohli užít v podobě závodní i umělecké. A nechyběl doprovodný program pro návštěvníky všech generací.

Reklama

V Centrálním parku Prahy 13 se děly věci. Na Nepomuckém rybníku se díky třinácté městské části už po sedmé vznášeli nadšenci jednoho z adrenalinových sportů.

"Dnes se koná Festival volného času a Mistrovství České republiky ve Flyboardu, potkali jsme se už posedmé v Centrálním parku u Nepomuckého rybníka, kde si třináct nejlepších letců rozdá mezi sebou to, kdo je v České republice ten nejlepší letec," řekl Petr Civín - organizátor a zakladatel Flyboardshow.

"Flyboardingu se věnuji od loňského roku, kdy jsem si to poprvé vyzkoušel v Příbrami a od letošního roku jsem se přidal do týmu Flyboardshow.cz a díky tomu jsem i poprvé v tomto parku na mistrovství republiky," řekl Daniel Jeřábek - flyboardista.

Flyboard je deset let starý sport, který funguje na principu energie vodního skútru.

"Můžeme využít sílu vodního skútru a letět až 16 metrů ve vzduchu, dělat různé akrobatické triky a zároveň, kvůli čemu tady jsme, poměřovat naše schopnosti a zazávodit si na Mistrovství České republiky," řekl Petr Civín - organizátor a zakladatel Flyboardshow.

Porota se i letos zaměřila na výšku, na práci s hadicí, také na to, jak jednotliví účastníci umí kombinovat nejrůznější triky a důležitým faktorem byla i spolupráce s publikem.

"Na ty závody jsem si připravil triky, jako je superman, pak nějaký spinning, to znamená, že se člověk otočí na své ose o 360 až 1440 stupňů, pak jsem zkusil nakonec i salto, které jsem bohužel přetočil do dvojitého salta, ale nějak to dopadlo," řekl Daniel Jeřábek - flyboardista.

Kdo neměl odvahu zapojit se do Mistrovství České republiky ve Flyboardu, mohl si vyzkoušet paddleboard. Půjčovna byla pro všechny zájemce zdarma. A nechyběl ani zajímavý doprovodný program. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu