• Načítám...
>

V Centrálním parku v Praze 13 se sázela zeleň

  • 5. října 2023,
  • 12:59,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

U Stodůleckého rybníka v Centrálním parku v Praze 13 se konalo tradiční sázení stromů. Akci započala samotná výsadba, při které asistovaly děti z místních mateřských školek a následně pro ně byl připravený zajímavý doprovodný program. Akci pořádá každoročně městská část Praha 13 v rámci místní Agendy 21 a odboru životního prostředí ve spolupráci s Lesy hl. m. Prahy, DDM Stodůlky a Městskou knihovnou v Praze Stodůlkách.

Reklama

V Centrálním parku na Stodůlkách se opět sázelo. Konala se tu totiž jako každoročně tradiční výsadba v rámci Dne stromů. A přišlo mnoho pomocníků. Ruku k dílu totiž přišly přiložit děti z mateřské školky Rumcajs a U Bobříka.

"Já se vždy na tuto akci strašně těším, protože jde o zapojení našich nejmenších do Dne stromů. Je to jednak aktivitou sázení stromů a pak je pro děti připravený bohatý program ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy s Agenturou ochrany přírody a místními ekologickými ústavy či společnostmi. Vždy hodnotím tuto aktivitu nebo celý program velice kladně a přispívá k tomu dalšímu vzdělávání našich nejmenších. Samozřejmě vybíráme v souladu s tím, co tady již roste a hlavně, jak se nám mění podmínky, klimatický plán, klima, tak tyto stromy jsou, aby nám vydržely, aby tady dobře rostly, protože ta následná péče o tyto stromy je strašně důležitá,"  řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka, MČ Praha 13.

Jak už zaznělo, kromě samotného sázení tu děti čekal i zajímavý doprovodný program. Ten byl určený zejména předškolním dětem a malým školákům z prvního stupně základních škol. Ty se tu měly možnost zábavnou formou seznámit s různými druhy stromů, které mohou nalézt v okolí svého bydliště, nebo třeba zjistit, co potřebuje lesník ke své práci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu