• Načítám...
>

Radnice Prahy 13 obdarovala všechny své školky stromečky

  • 11. prosince 2023,
  • 21:23,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

Jedlička pro každou školičku Prahy 13. To je vánoční heslo vedení radnice na Třináctce přibližně dvacet let. Každoročně pan starosta a jeho zástupci osobně rozvezou všem místním školkám malý stromeček v květináči, který si děti nazdobí a zasadí na zahradě, kde se o něj starají po celý rok.

Reklama

Vedení Prahy 13 už popáté rozvezlo mateřským školkám dárečky v podobě živých stromečků. Letos to byly přibližně metrové jedličky.

"My už dlouhá léta na každou mateřskou školku přivezeme stromeček v kořenovém balu nebo v nějakém květináči, děti s učitelkami si ty stromečky ozdobí, potom nám pošlou fotky a my na radnici vyhodnotíme ten "nejhezčí", v uvozovkách, protože jsou krásné všechny a to hodnocení je vždy subjektivní," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Je jich přesně 22, kolik máme mateřských školek, nemůžeme na žádnou zapomenout," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Původně tato tradice, která se dodržuje přibližně dvě desítky let, měla trošku jinou podobu. Zastupitelé radnice a školky se sešli na Slunečném náměstí, kde si stromečky rozdělili a nazdobili společně. 

"Vzhledem k nevyzpytatelnosti počasí to nebylo úplně praktické, kolikrát to bylo o zdraví dětí i učitelek, takže to děláme teď takto a potom děti i učitelky si ty stromečky zasadí, ať už ve školní zahradě, nebo třeba někde jinde, takže se chováme i ekologicky a je to takový hezký zvyk na nastartování té vánoční atmosféry," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Vždy, když s panem starostou chodíme do mateřských školek, tak vždy paní ředitelky i děti se chlubí zasazenými jedličkami z minulých let," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

"Pokud by těch ročníků bylo víc, tak také musíme vybírat místa, kam se stromky zasadí, protože třeba po 20 letech by to byl už slušný les tady v zahradě mateřské školky, takže budeme muset možná do budoucna, pokud tradice vydrží, vytipovávat místa, kam se potom stromečky zasadí," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Všechny stromečky jsou rozvezené za jedno jediné dopoledne. Pochopitelně u každého předání není přítomen pan starosta a tak se této tradice zúčastní téměř celá radnice Prahy 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu