• Načítám...
>

Starosta Vodrážka pletl vánočku s žáky FZŠ Mezi Školami

  • 11. prosince 2023,
  • 21:25,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

Pletl starosta Vodrážka, pletla místostarostka Plesníková a pletla celá Fakultní základní škola Mezi Školami. Řeč je o soutěži Starostova vánočka, ve které třídy druhého stupně každoročně soutěží o titul nejhezčí třídní vánočka. Tři nejpovedenější upečené vánočky jdou do dražby, jejíž výtěžek je použit každoročně na dobrou věc.

Reklama

Ve Fakultní základní škole Mezi Školami již od roku 2005 soutěží o nejhezčí vánočku. Letošního 19. ročníku Starostovy vánočky se zúčastnilo 18 týmů.

"Peče se z bochánku plus minus půl kilového a z 9 pramenů, to znamená, to znamená 4 základna, tři a nahoře poslední pramen je ze dvou, nesmí nám zbýt žádné těsto," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

"Pečou děti od pátých tříd, za každou třídu jsou tříčlenná družstva a vždy je to o dohodě v té třídě, koho vyberou, kdo si na to troufne, protože se to asi nedá úplně naučit z videa nebo tak, takže si to asi potřebují doma vyzkoušet , takže je to vždy o dohodě mezi dětmi," řekl Petr Kubička - ředitel FZŠ Mezi Školami.

"Nehádají se u toho?"

"Jak kdy, ale vždy, když už sem přijde ten tým, tak už ví, jak se k tomu postavit a jak se do toho pustit," řekl Petr Kubička - ředitel FZŠ Mezi Školami.

"Řekl bych, že rok od roku se zdokonaluji, takže už mi nedělá problém tolik ten spodek z těch 4, tam vždy z těch 4 copů mi to trvalo nejdéle, ale vždy, když tuto vánočku přinesu domů upečenou, tak celá rodina se na ni vrhne a jen se po ní zapráší," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

anketa

"Po kolikáté už pleteš vánočku?"

"Poprvé."

"Poprvé."

"Podruhé."

"Potřetí."

"Poprvé."

"Já pletu vánočku podruhé."

"Já pletu vánočku už potřetí."

Upečené vánočky ohodnotí samotní žáci v anonymním hlasování. Tři nejhezčí se vydraží ve prospěch školy na vánočním jarmarku a zbytek se na něm sní.

"Pamatuji léta, kdy jsme vítěznou vánočku vydražili skoro za pět tisíc," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu