• Načítám...
>

Do Prahy 13 zavítali Tři králové

  • 5. ledna 2024,
  • 17:07,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

Až do 14. ledna vyráží Tři králové také do ulic Prahy 13, aby popřáli všechno nejlepší do nového roku a vykoledovali peníze na charitu. Prostředky vybrané v rámci Tříkrálové sbírky budou použity z většiny v rámci Prahy 13 na přímou podporu rodin v nouzi a na financování Sociálně aktivizační služby pro rodiny v krizi.

Reklama

V ulicích Prahy 13 byla zahájena Tříkrálová sbírka a tři králové navštívili nejen místní radnici, ale jejich první kroky vedly do Střediska sociálních služeb Lukáš.

"Je to tradice, kterou máme hrozně rádi a těšíme se na ní a já jsem hrozně rád, že na nás nikdo nezapomíná, takže je to tak, že jsme všichni pospolití, nezapomínáme na sebe a taháme si naději vstříc do života a do toho budoucího roku jen to nejlepší," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Lukáš.

Zhruba dvě třetiny vybraných peněz použije Farní charita Stodůlky přímo v lokalitě Prahy 13, a to primárně pro rodiny v krizi. Pomůže rodičům, kteří mají z různých důvodů potíže postarat se o děti a zajistit všechny jejich potřeby, včetně kroužků, obědů ve školách či školních pomůcek.

"Tříkrálová sbírka je pro nás tradiční sbírka už přes 20 let, takže jsme rádi, že můžeme už tradičně chodit po radnici a přát lidem vše dobré do nového roku a nejen po radnici, ale i po celém okolí Prahy 13, takže to je pro nás radost," řekla Helena Ryklová, ředitelka Farní charity Stodůlky.

"Městská část Praha 13 dlouhodobě podporuje Farní charitu Stodůlky, účastníme se té Tříkrálové sbírky každoročně, v podstatě podporujeme každý projekt, který má nějaký smysl pro naše občany. Já osobně přispívám do každé sbírky, protože si myslím, že bychom my, kteří jsme na tom dobře, měli podporovat ty, kteří takové štěstí neměli," řekl Martin Šmíd, tajemník MČ Praha 13.

"My se snažíme těm lidem jenom přát do nového roku a pokud jim otevřeme srdce a oni ještě budou chtít přispět, tak je to pro nás jen bonus, ale díky tomu, že je oslovujeme s tím, že jim chceme popřát, tak máme veskrze pozitivní ohlas, protože přání drtivá většina lidí neodmítne," řekla Helena Ryklová, ředitelka Farní charity Stodůlky.

Součástí Tříkrálové sbírky jsou také dvě hudební akce. Jednou z nich je zpívání koled s Farním pěveckých sborem před obchodním centrem Lužiny a tou druhou je Tříkrálový koncert v Komunitním centru sv. Prokopa na Hůrce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu