• Načítám...
>

Praha 13 zve na veřejné bruslení pro školy i veřejnost

  • 12. ledna 2024,
  • 9:11,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Praha 13 má oproti ostatním městským částem tu velkou výhodu, že má na svém území Školní zimní stadion Bronzová, který je určený především pro školy. Děti se tam mohou v rámci hodin tělocviku učit bruslit nebo si vyzkoušet hru s hokejkou. Jinak se ale hokeji přizpůsobovat nemusí, což u jiných stadionů s ledovou plochou bývá často problém. V Bronzové mohou během pracovního týdne dopoledne bruslit školy a odpoledne pak zase veřejnost. O víkendu je pak stadion vyhrazen čistě pro veřejnost. Bruslení probíhá většinou od listopadu až do března, pak už by bylo náročné plochu udržovat.

Reklama

Míst, kde by se v Praze dalo čistě jen bruslit bez toho, aniž by se okolo vás proháněli hokejisté, není zrovna mnoho. Jedním z nich je Školní zimní stadion Bronzová v městské části Praha 13. A jak už název napovídá, prioritu zde mají děti ze škol, které se v rámci tělocviku mohou na velké ledové ploše učit bruslit a vyzkoušet si i hru s hokejkou.

"Dopoledne máme bruslení ve všední dny pro školy v rámci tělocviku, aby využívaly děti a aby se také hýbaly a vylezly od počítačů, odpoledne je to pro veřejnost a pro veřejnost ten blok veřejného bruslení na 3 hodiny stojí 65 korun," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

O víkendech je pak pro veřejnost otevřeno od rána od devíti hodin až do večerních devatenácti hodin. Když venku pořádně mrzne, lidé rádi využívají bruslení na rybníku nebo retenční nádrži, tam je ale potřeba dávat pozor na dostatečnou tloušťku ledu. Zimní stadion je tak bezpečnější variantou, navíc funguje od podzimu až do jara bez ohledu na počasí.

"Led je tam kvalitně upraven, je připraven, určitě to využívejte, je to zdravé, prospěšné a ti, co to neumí, se bruslit naučí, já jsem se třeba jakžtakž naučil pořádně bruslit, až když jsme zimák otevírali, protože jsem se tehdy vsadil s místostarostou, že asi do čtvrt roku se naučím i přešlapovat a naučil jsem se to, takže někdy zhruba v 35 letech jsem se zdokonalil," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

I když jde o stadion určený především pro školy, zabruslit si tam můžete klidně i během jarních prázdnin a pak až klidně zhruba do měsíce března, potom už by byla při vyšších venkovních teplotách údržba stadionu energeticky velmi náročná a navíc, když je hezky, lidé bývají přeci jen raději venku a bruslení si nechají zase až na zimu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu