• Načítám...
>

Středisko soc. služeb Praha 13 má nový elektromobil

  • 22. ledna 2024,
  • 12:49,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Středisko sociálních služeb Praha 13 má k dispozici nový elektromobil. Bude jím rozvážet obědy seniorům, ale využijí ho i pracovníci při cestě za klienty a podobně. Nové pětimístné vozidlo bude jezdit převážně na území městské části. Se získáním dotace na pořízení vozu pomohla radnice.

Reklama

Šampaňské symbolicky pokropilo pneumatiky. Ve Středisku sociálních služeb Prahy 13 totiž přivítali nový elektromobil. Pětimístný vůz značky Volkswagen ID.3 tady najde široké uplatnění. Už teď mají ale jasno, jak bude nový vůz využívaný nejvíce.

"Bude rozvážet hlavně obědy, popřípadě s ním budou jezdit naše sociální pracovnice, když budou zavádět sociální službu. To auto má velkou výhodu v tom, že je tedy poměrně malé, ale velké na to, abychom pojmuli počet obědů, které potřebujeme. V autě můžeme převážet od 8 až do 20 obědů," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Praha 13.

"Bude možné do vozidla třeba vzít i nějaký vozík, když bude potřeba nebo nějakou hůl, případně i klienta rovnou?"

"Počítáme s tím, pane redaktore, jestli jste viděl, tak se tam dají sklopit sedadla a i na to bylo pamatováno, aby se tam dal dát složený vozík, popřípadě chodítko, případně jakákoli zdravotní pomůcka," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Praha 13.

Nový automobil bude jezdit převážně ne území Prahy 13. Se získáním auta pomohla středisku radnice. Ta přiložila pomocnou ruku při získávání vhodných dotací. Podle starosty městské části má elektromobil pro tyto účely ekonomický smysl. 

"Bez dotací by to nedávalo smysl. Elektro automobily jsou poměrně finančně náročné, nicméně právě proto, že jsou na to různé investiční pobídky, tak se nám povedlo to získat, bylo to za výhodných podmínek a zároveň elektromobil tady ve Středisku sociálních služeb dává ekonomický a provozní smysl," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Středisko sociálních služeb používá flotilu celkem pěti aut. Postupně tady přešli na menší typy vozů. Pracovníci se totiž měli často problém dostat s většími auty do ulic za klienty. Teď se tady s novým vozem posouvají ještě k ekologickému bezemisnímu provozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu