• Načítám...
>

V Třebonicích proběhly rybářské závody

  • 29. dubna 2024,
  • 10:15,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

V Třebonicích pod městskou částí Praha 13 proběhly v sobotu 27. dubna rybářské závody. Akci pořádal Rybářský spolek SDH Třebonice a městská část Praha 13. Všichni se sešli už v brzkých ranních hodinách, aby měli pro rybolov ideální podmínky. Vítězem se stal ten, kdo nachytal takzvaně největší délku ryb. Pro vítěze pak čekaly zajímavé ceny nejen rybářského charakteru. Vylovené ryby pak putovaly opět zpátky do rybníka. Na grilu tentokrát na rozdíl od klobás a buřtů žádná neskončila.

Reklama

Nejsou závody jako závody. Zatímco jedni se v potu tváře derou za nejrychlejším časem, jiní si v poklidu sedí u rybníka a chytají ryby. Výsledek je přitom stejný, všem jde o to, aby skončili ideálně první. A takové rybářské závody proběhly jednoho sobotního rána v Třebonicích, které spadají pod městskou část Praha 13.

"Je to akce našich rybářů, rybářů z Třebonic, samozřejmě máme celou řadu vodních ploch na Praze 13, ať už jsou to retenční nádrže nebo tento Třebonický rybníček. My se snažíme rybáře podporovat, nejen finančně, ale i takto, že navštěvujeme závody, oni zase na druhou stranu ty závody organizují," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Vítězem se stal ten, kdo chytil takzvaně největší délku ryb. Centimetry ryb se sečetly a ryby se pak opět pustily do vody. Na vítěze pak čekaly nejrůznější ceny.

"Je to vlastně taková všehochuť, protože za hranicí Prahy 13 je výrobna kočičích a psích žrádel, takže jsme využili sponzorů na to, abychom mohli dát nějaké hodnotné ceny," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Jak vidí své šance na vítězství v náročné konkurenci rybářů, jsme se ptali loňského šampiona závodů.

"S jakým očekáváním jste sem přišel?"

"Zkusit to a uvidíme, jestli se něco povede. Žádná očekávání nemám," řekl Tomáš Hanzlík - rybář.

"Vy jste loňský šampion, jak to vidíte letos?"

"Mám podobné místo, tak uvidíme, jestli to bude i podobně brát," odpověděl Tomáš Hanzlík - rybář.

"Jsou na to dobré podmínky dnes?"

"Hlavní je, že neprší, nefouká, tak uvidíme, co se povede," dodal Tomáš Hanzlík - rybář.

Kdo by během závodů dostal hlad, tak pro něj byl přichystaný gril s klobásami. Ryby mohly protentokrát zůstat v klidu.

"Ryby se připravovat nebudou, protože jdeme s těmi moderními trendy ochrany životního prostředí, to znamená, že všechny ryby se pouští, zároveň každý rok kupujeme našim rybářům násadu, aby všechny ty vodní plochy, které na Třináctce máme, aby byly zarybněny," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

V poslední době se ale bohužel na Třináctce stává, že řada nezodpovědných lidí chodí lovit ryby na černo a například v Centrálním parku už vylovili pomalu celý rybník a musí tam zasahovat městská policie. Takže na ryby výhradně se zakoupeným rybářským lístkem. V Třebonicích ale bylo samozřejmě vše v pořádku a všichni rybáři si legální a ohleduplný rybolov jak se patří užili. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu