• Načítám...
>

Hřiště Mateřské školy Palouček se dočkalo revitalizace

  • 28. května 2024,
  • 0:34,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Mateřská škola Palouček v Praze 13 se dočkala revitalizace dětského hřiště. Městská část do jeho modernizace investovala stovky tisíc korun.

Reklama

Městská část Praha 13 spravuje na svém území 20 mateřských škol. Pravidelně tak musí investovat do jejich údržby. Řada letos přišla i na školku Palouček, kde se řemeslníci pustili zejména do zastaralých herních prvků na zdejší zahradě. Jen mlhoviště pak radnici přišlo na zhruba 300 tisíc korun.

"V těch letních měsících to má smysl, aby děti v těch teplých měsících se měly kde osvěžit, zároveň to zvlhčuje v okolí vzduch, snižuje to teplotu a spotřeba vody je minimální, protože jsou tam rozprašovací trysky," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Naše školka nebo zahrada je situovaná na jižní stranu, takže nás tady to sluníčko zlobí, takže děti se strašně rády otužují, hrají si s vodou, osvěžují se," řekla Romana Brychtová, ředitelka MŠ Palouček.

Mlhoviště se pak kvůli stoupajícím teplotám v horkém letním období mají dočkat také ostatní školky na území Třináctky.

"Letos budeme otevírat dvě tyto mlhoviště a postupně bychom chtěli, aby všechny mateřské školky, pokud to technické normy dovolí a vedla tam někde voda, to měly ve všech svých zahradách," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Děti z Mateřské školy Palouček se pak vedle oblíbené vodní atrakce dočkaly i řady dalších. Přibyl tak třeba domeček pro nejmenší děti a chybět nesmí ani klasická klouzačka.

anketa

"Líbí se ti to?"

"Jo."

"A tobě?"

"Jo."

"Některé ty herní prvky už odsloužily, chodí nám pravidelně revize na herní prvky, měli jsme tady jiný herní prvek a byli jsme rádi, že jsme si pořídili tento a vydrží to podle toho, jaký bude nápor dětí na herní prvky," řekla Romana Brychtová, ředitelka MŠ Palouček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu