• Načítám...
>

Komunitní zahrada Prokopka slavila narozeniny

  • 9. června 2024,
  • 19:58,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

Prokopka, to je komunitní zahrada, kde se lidé ze třinácté městské části starají o své záhony a pěstují bylinky, zeleninu i ovoce, ale chodí si sem i odpočinout. Zahrada též nabízí kromě relaxu i čas od času zábavu. Tentokrát se slavil rok od zprovoznění samotné zahrady a zároveň se zahajovala letní sezóna.

Reklama

Komunitní zahrada Prokopka na Třináctce funguje přesně rok a tak oslavila první narozeniny. Akce nesla název Vítání léta.

Během odpoledne všechny přítomné učaroval folklorní soubor Lučinka, který celou akci odstartoval.

"Úžasný folklorní soubor, který funguje na městské části snad už 30 let, takže jím prošlo spoustu dětí, ukazuje se, že je to životaschopný soubor a rádi ho využíváme na takovéto akce," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Program byl velmi nabitý, kromě tanečních a hudebních vystoupení tu byly pro děti nachystané dílničky, sportovní aktivity, ale především městská část Praha 13 předala spolku Pro kořínky symbolický šek v hodnotě 62 tisíc Kč.

"Jsme vděční, že nás městská část podporuje, využijeme to na akce pro veřejnost a kromě toho nás také podpořili, abychom mohli nakoupit třeba další zeminu, dovážet vodu a další vybavení do zahrady," řekla Tereza Kaiserová - organizátorka akce a členka spolku Pro kořínky.

Komunitní zahrada se po ročním fungování nádherně rozkvetla, a to doslova. Kromě ovoce, zeleniny, bylin a květů má zahrada další nové záhony či lavičky a zázemí se celkově změnilo k lepšímu tak, aby sloužilo všem, kteří ho využívají. K dispozici je například i sdílené nářadí.

"Zahrada je vždy o obrovském množství práce, já jsem vyrostl ve Stodůlkách a jako malý kluk jsme měli malé hospodářství, takže trošku vím, o čem je řeč, že to není jen o těch sklizních a jsem rád, že se ukázalo, že tady na sídlišti nebo na okraji sídliště jsou zájemci o to, aby pěstovali nějaké plodiny, sdružovali se, povídali si," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Záhony na letošní sezónu jsou obsazené, takže se případně mohou stát náhradníky na příští sezónu, mohou nám napsat email na info@zahradaprokopka.cz, případně máme informace na Facebooku a na internetu," řekla Tereza Kaiserová - organizátorka akce a členka spolku Pro kořínky.

Další akce v komunitní zahradě Prokopka se koná 15. září a bude se jmenovat Afrika v zahradě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu