• Načítám...
>

Třináctka láká na venkovní výstavu fotografií

  • 18. června 2024,
  • 13:49,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

Přijďte se podívat na výstavu osmého ročníku Czech Nature Photo, která představuje nejlepší snímky přírody celého světa pořízené fotografy z České republiky a Slovenska. Fotografie ukazují unikátní krásu zvířat, rostlin a krajiny. Hlavním cílem soutěže je vzdělávat veřejnost a motivovat ji k ochraně přírody, která nenávratně mizí.

Reklama

Nevíte co přes léto podniknout? Vyrazte na Třináctku. Tam se totiž poblíž stanice metra Nové Butovice koná venkovní výstava fotografií studentů a žáků základních i středních škol, a to zcela zdarma.

"Tady v té venkovní výstavě jsou všechna úspěšná díla od studentů, to znamená ne od profesionálů. Czech Nature Photo výstava byla rozdělena na dvě kategorie, bylo tam asi 256 profíků a přes 170 studentů. Tady jsme vybrali nebo byly vybrány studentské snímky, ale já, když na to koukal, tak bych vůbec nerozlišil, jestli je to profík nebo student, stojí za to se sem přijít podívat a zároveň ta rozšířená výstava potom i těch profíků probíhá tady v galerii Czech Nature Photo," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Myslím si, že každý, kdo se tady na to podívá, zjistí, že děti mají skvělou představivost, že ten svět kolem sebe vidí úžasně a fotky, které tady fotili prvňáci nebo středoškoláci, kteří se už mohou srovnávat s těmi profíky, tak víme, že mají našlápnuto na to, aby se nová generace stala profesionálními fotografy a velmi dobře fotografovala, protože svět kolem sebe vidí skvěle," řekla Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

"Já musím říci, že to předčilo očekávání, ty ohlasy jsou úžasné a konají se tady celoročně různé výstavy. Člověk, který je třeba nedotčen nějakou kulturou nebo výstavami, jde od metra a aniž by někam musel chodit, tak jde třeba z práce s taškou a vidí tady úžasné věci, takže to podprahově možná i zkulturňuje nás všechny," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Kdybych měla říci, která fotka je nejlepší, tak bych s tím měla poměrně problém, protože těch skvělých fotek je zde více, ale hrozně se mi líbí, když sem přijedou děti, kterým předáváme ceny a ony vypráví o tom, kde tu fotku pořídily, co přitom cítily, proč to udělaly, za každou fotografií je příběh a myslím si, že to je na tom hrozně důležité," řekla Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

Výstava bude pro zájemce ke zhlédnutí až do 25. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu