• Načítám...
>

Díky venkovní učebně mohou žáci poznávat přírodu

  • 27. června 2024,
  • 13:36,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Děti ze Základní školy Janského v městské části Praha 13 mají novou venkovní učebnu, díky které mohou poznávat horniny a nerosty z nejbližšího okolí. Jde o geostezku opatřenou QR kódy. Žáci si tak mohou nejenom horniny prohlédnout zblízka na vlastní oči, ale také se o nich dozvědět i něco zajímavého. Nápad navíc pochází přímo od nich a spolu s učiteli a vedením školy se jim podařilo na vše získat finance prostřednictvím dobročinných jarmarků. O svou geostezku jsou navíc ochotni se i podělit, protože ji mohou navštěvovat také žáci z vedlejší Základní školy Klausova.

Reklama

V Základní škole Janského v městské části Praha 13 se mohou pyšnit novou venkovní učebnou. Jde o geostezku a celoškolní projekt. 

"Primárně bude sloužit při výuce biologie, poznávání nerostů, hornin, kamenů, to je jedna rovina, ale potom i ta druhá rovina, že v té venkovní učebně může probíhat výuka čehokoli a je dohoda i s vedlejší Základní školou Klausova, že se tady žáci budou také moci vystřídat," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"My jsme si říkali, že výuka dobrá, ale když si děti mohou přímo tu horninu prohlédnout, osahat a dokonce sem děti daly i QR kódy, tak najít si informace přímo v přírodě, si myslím, že má obrovský vliv na výuku," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Hlavním přínosem projektu je, že celá geostezka vznikla z vlastního popudu a iniciativy samotných žáků, učitelů a vedení školy. Dokonce se jim podařilo sehnat veškeré finance v rámci dobročinných jarmarků.

"Chtěl bych poděkovat nejen žákům, jejich rodičům, ale i pedagogům a vedení školy, že se zasadili o to, že tady něco takového mohlo být zrealizováno a zároveň, že to odmakali i fyzicky, protože učitelé a žáci tady tahali ty kameny a o to bych řekl, že zejména žáci k tomu budou mít lepší a větší vztah," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

V geostezce najdou žáci horniny z nejbližšího okolí, zejména z lomů a přímou vazbou na Prokopské a Dalejské údolí.

"Je tady prostor, který se může ještě rozšiřovat, může se pracovat ještě na dalším doplnění hornin, popřípadě se sem mohou dát nějaké nerosty, můžeme sem dát i nějaké botanické zástupce a podobně, takže to bude taková učebna v přírodě," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Žáci školy tak mají díky vlastnímu geniálnímu nápadu jedinečnou možnost názorně poznávat a prozkoumávat záhady přírody a to přímo na zahradě školy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu