• Načítám...
>

V Praze 13 opět zakončili léto Koncertem pro park

  • 2. září 2024,
  • 10:31,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 13 se rozloučila s dvouměsíčními prázdninami. Léto tradičně zakončila Koncertem pro park, který i po 22. nabídl pestrý program a řadu zajímavých atrakcí.

Reklama

Závěr letních prázdnin v Praze 13 patřil i tentokrát Koncertu pro park. Oblíbená hudební akce se konala už po dvaadvacáté. Koncert radnice každoročně pořádá především jako rozloučení s létem. Historicky první ročník měl ale jiný cíl.

"Tady to tenkrát nevypadalo tak, jako to vypadá dnes a potřebovali jsme nejen vybrat nějaké peníze na tu samotnou revitalizaci a rekonstrukci parku a dostavbu, ale zároveň jsme potřebovali a chtěli jsme, aby lidé nejen z Prahy 13, ale i z hlavního města věděli, že existuje nějaký Centrální park Prahy 13," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Od té doby se akce stala na Třináctce jakousi tradicí a na zdejší podium už přilákala pěknou řádku notoricky známých hudebníků a zpěváků.

"Byla tady hardrocková kapela Babyløn, také dvě místní kapely, za chvilku uslyšíte Petra Spáleného s Miluškou Voborníkovou a potom jako zlatý hřeb bude revival Karla Gotta, myslím si, že se máme na co těšit," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

anketa

"Chodíme sem pravidelně každé prázdniny oslavit konec prázdnin a vždy se tady najde nějaká kapela nebo zpěvák, na kterého se těšíme, tak teď jsme zvědaví na pana Spáleného."

"My jsme přišli za žebry a za muzikou."

"Na co se nejvíce těšíte?"

"Asi na Petra Spáleného."

Dnes má Centrální park řadu sportovišť, dětských hřišť, upravené cesty, které lemují vzrostlé stromy a celkově je chloubou Třináctky.

"Vzniklo minigolfové hřiště, venkovní posilovna, několik dětských hřišť různě zaměřených na různé věkové skupiny, vzniklo tady občerstvení, vznikly tady veřejné záchodky, nespočítal bych, kolik stromů a zeleně, zároveň revitalizace celého toho údolí potůčku," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Koná se tu navíc tradičně také řada sportovních akcí. Koncertem pro park pak ale akce v Centrálním parku letos rozhodně nekončí. O těch nejbližších bude radnice informovat na webových stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu