• Načítám...
>

Děti z Prahy 13 procestovaly svět za 80 minut

  • 3. září 2024,
  • 8:04,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Tak jako každý rok, tak i letos dorazil na městskou část Praha 13 pohádkový les. Tradičně se děti v první školní den hned po tom, co se uvítají ve škole, mohou těšit na pohádkový les plný dobrodružných her a poznávání. Letos si pro ně na Třináctce připravili Cestu kolem světa za 80 minut. Jak už název napovídá, akce odkazuje ke známé knize Julese Vernea. Děti se mohly na několika stanovištích seznámit s různými zeměmi, městy a jejich kulturou.

Reklama

Hned, co školákům skončily povinnosti v rámci prvního školního dne, tak se mohli přesunout do pohádkového lesa v okolí Nepomuckého rybníka v městské části Praha 13. Jako každý rok na ně čekalo velké dobrodružství, tentokrát inspirované slavným literárním dílem Julese Vernea. 

"Tematicky je to vždy trošku jiné, velmi bych chtěl poděkovat organizátorům, jak paní Nachtigallové, která je tak trochu duchovní matka tohoto pohádkového lesa, tak zároveň pomáhají žáci z gymnázia Heyrovského," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Je to tradiční akce, kterou pořádáme vždy první školní den pro naše děti, my jsme se vždy zamýšleli nad tím, že vítáme prvňáčky, ale ono je to slavnostní pro všechny naše děti, proto jsme se rozhodli pořádat pohádkové lesy," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Paní Nachtigallová už má organizování pohádkových lesů jak se říká v malíku. Zvládá to už neuvěřitelných 13 let. Má celkem 8 pohádkových lesů, které pro děti pravidelně připravuje. Loni měli na Třináctce strašidelný les, letos ale strašení vystřídalo poznávání a pohádkový les dostal název Cesta kolem světa za 80 minut. 

"Děti plní různé úkoly u takových trošku obrazově zajímavých pohádkových postav, takže máme Indiánku, máme Číňanku a tak dále a také se musí trošičku dovzdělat, takže poznávají, ve které zemi jsou," řekla Lucie Nachtigallová - jednatelka společnosti Velká dobrodružství.

O pohádkové lesy je na Třináctce takový zájem, že děti se na něj musely předem rezervovat. 

"Vybírá se vstupné 10 korun, čili symbolické, ale aspoň je to něco, protože vždy, když je něco úplně zadarmo, tak to není úplně výchovné a vždy je lepší registrace přes internet, protože opravdu těch dětí přes 1000 zase letos uděláme," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

A zatímco známý cestovatel z Verneova románu měl na cestu kolem světa 80 dní, děti ze Třináctky to musely zvládnout za 80 minut. Ale pravda, stačilo jim na to pouze okolí Nepomuckého rybníka. I když celý ho obejít, to v horkém počasí také nebylo nic snadného. Děti se s tím ale zdárně popraly, užily si spoustu zábavy a co je hlavní, když už jsou školou povinné, tak si také z pohádkového lesa odnesly domů užitečné vědomosti, se kterými se ve světě neztratí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu