• Načítám...
>

Praha 13 uspořádala tradiční turnaj v pétanque

  • 6. září 2024,
  • 13:38,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Také letos hostila Praha 13 tradiční turnaj v pétanque. Ten je určen pro seniory nejen ze Třináctky. Je pomyslnou tečkou za celoročními tréninky.

Reklama

V zahradě Střediska sociálních služeb Prahy 13 se uskutečnil turnaj seniorských týmů ve hře pétanque. Jednalo se už o 12. ročník a družstva mezi sebou bojovala o pohár starosty městské části.

"My jsme v minulosti nechali vybudovat toto pétanquové hřiště. Má to parametry opravdu toho soutěžního pétanquového hřiště, s tím, že vzniklo na přání seniorů. Jsem rád, že se ukázalo, že ta hra pro seniory opravdu má smysl. Je to už dvanáctý ročník a oni to hřiště, pokud to počasí jenom trošku dovolí, využívají v jakémkoli volném čase," konstatoval David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"To je sport, který se hodí právě k těm starším ročníkům, protože to není na fyzičku, ale je to, řekněme, na soustředění. Na to, aby prostě byli přesní při těch výkonech. A vlastně to všechno inspiruje chování těch lidí ve starším věku, že si zachovávají i ty funkce, které potřebují," upozornil Jiří Mašek , ředitel Střediska sociálních služeb MČ Praha 13.

Zářijový turnaj pak byl tradičně vyvrcholením celoročního snažení seniorů. Letos se klání v pétanque zúčastnilo celkem 10 družstev.

"Praha 13 patří k těm nejaktivnějším a máme z toho velkou radost. Patřili vlastně mezi první tři, kde jsme s tréninky začali a vydrželi až doteď. Máme už dvanáctý ročník turnaje. Každý rok je větší a větší zájem," uvedl Petr Fuksa, mezinárodní trenér pétanque.

Že je pétanque v Praze 13 velmi oblíbenou soutěží potvrzuje i úspěch seniorky Jindřišky Vodehnalové, která se v této hře probojovala až na mistrovství Evropy, kde ve své kategorii bude reprezentovat Českou republiku.

"Je to pro mě nějaký životní posun. Prostě nikdy jsem netušila, že ve svém věku bych se mohla zúčastnit mistrovství Evropy v pétanque, což si myslím, že je krásné. Už jen ta atmosféra. Nemyslím si, že by tam člověk dosáhl velkého úspěchu, ale ta atmosféra toho, že to můžete zažít, je určitě prima," řekla ke své účasti Jindřiška Vodehnalová .

Mistrovství Evropy se uskuteční příští rok a konat by se mělo ve Španělsku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu